שיחה:88-112 לינארית 1 תיכוניסטים קיץ תשעא
הוספת שאלה חדשה
הוסף שאלה חדשה (רשום כותרת לשאלה, רשום את תוכן השאלה ולחץ על שמירה למטה מימין לסיום).
-עזרה על עיצוב הטקסט וכתיב מתמטי תוכלו למצוא כאן
אם אתם רוצים לשאול שאלה עליכם ליצור חשבון משתמש באתר.
שאלות
מטריצות
בשאלה 1.7 בעמ 12 מבקשים מאיתנו למצוא מערכת משוואת עם כמות מסויימת של פתרונות,לא עברנו על כך בשיעור האם מישהו יוכל לעוזר לי בבקשה . איך אנו בודקים\מבקרים על כמות הפתרונות של מערכת משוואות ?
- כמות הפתרונות של מערכת משוואות הינה מספר האיברים בשדה בחזקת מספר המשתנים החופשיים. זה נכון מכיוון שכל משתנה חופשי יכול לקבל כל איבר מהשדה באופן בלתי תלוי באחרים. זה כמו לשאול כמה אפשרויות קיימות למצב 3 נורות כאשר כל אחד יכולה להיות דולקת או כבוייה (התשובה היא 2 בחזקת שלוש במקרה זה...) --ארז שיינר 20:35, 18 ביולי 2011 (IDT)
הוכחת שדה
לא הבנתי איך מוכיחים ששדה קיים. הבעיה צצה בתרגיל 3.1 אבל אשמח גם להסבר בכלליות.
גניה שנדלוב
תשובה: (לא מתרגל), למדת את התנאים שחייבים להתקיים בשדה, תעברי תנאי אחרי תנאי ותוכיחי שכולם מתקיימים.
שאומרים להוכיח שקבוצה מסויימת לא שדה מספיק להביא דוגמא נגדית אחת שקיימת? בקשר לשאלה 2.3 סעיף ב
תשובה: (לא מתרגל), דוגמא נגדית + הסבר ראוי יעשה את העבודה.
שאלה: נראה לי שהוא התכוון מה זה R*R לא למדנו מכפלה של שדות איך אני מכפיל שדה אחד בשני???
תשובה: (לא מתרגל), הכוונה בטח ל- RxR וזוהי מכפלה קרטזית שיוצרת זוגות סדורים. אתה לא מכפיל שדות אל מכפיל קבוצות. לדוגמה: אם קבוצה X מכילה 13 איברים של ערכי קלפים { A, K, Q, J, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 } וקבוצה Y מכילה 4 איברים של סוג הקלף {♠, ♥, ♦, ♣}, אזי המכפלה הקרטזית של שתי הקבוצות היא קבוצת קלפי המשחק המוכרת לנו, בעלת 52 האיברים { (♣ ,A, ♠), (K, ♠), ..., (2, ♠), (A, ♥), ..., (3, ♣), (2) }.
כן אבל מה זה אומר על התרגיל עצמו איך אני משתמש בזה על קבוצות שלא נתון לי אף איבר בהם????
תשובה: (לא מתרגל), אני חושב שאתה מדבר על שאלה 3.1. הכוונה היא להגדיר מספר מרוכב כזוג סדור. אנו הרי מכירים את המספר המרוכב כ- a+bi אז בשאלה רוצים שתציג זאת כ- (a,b), זו הבנתי...
כן אבל היתכוונתי ל בת FxF את א הבנתי לבד
- אני לא בטוח מה השאלה, אבל אני אנסה להגיב. לא מוכיחים ששדה הוא קיים. ניתן להוכיח האם קבוצה מסויימת עם פעולות כפל וחיבור מסוימות היא אכן שדה. היא אכן שדה אם כל תכונות השדה מתקיימות. --ארז שיינר 20:41, 18 ביולי 2011 (IDT)
כתיבת שיעורי הבית
מה צריך לכתוב כאשר מגישים את שיעורי הבית? האם יש צורך לכתוב כל תרגיל בעמוד נפרד? או שרק להפריד ביניהם?
בשאלה 2.3 סעיף ד, הכוונה שם שזה הקטע עם mod או קבוצת השלמים 0,1,2,3? תודה
- אין צורך לכתוב כל תרגיל בדף נפרד, אך תקפידו להפריד בין התרגילים ולציין את מספר התרגיל.
- בשאלה 2.3: הפעולות הן מודולו 3. --לואי פולב 15:06, 18 ביולי 2011 (IDT)
ניסוח בשאלה 2.3
לא הבנתי את ניסוח הנתונים בסעיף ד שאלה 2.3 - אפשר להסביר אותו? תודה
תשובה: אני לא מתרגל, אבל למיטב הבנתי, נותנים לך איזשהו מערך ריק ומגדירים בו חלקים משדה z3, תסתכל
איזו השמה בוצעה לכל איבר במערך ותחליט האם ניתן להגדיר את המערך החדש כשדה או לא.
תודה לך אבל בעיקרון את הנקודה הזו הבנתי, השאלה שלי היא מה הסימון F:=Z3 אומר? האם ש ב F מספר איברים כמו ב z3 ? או זו אותה קבוצה? למה לא עברנו על סימונים כאלו בתירגולים?
תודה מראש
תשובה: (לא מתרגל) כמדומני הסימון אומר: "מעתה,F הוא Z3" (על כל המשתמע מכך), שים לב לשאר ההשמות וצור לעצמך את המערך החדש שהתקבל.
תודה רבה תשובתך עזרה לי מאוד!
לא הבנתי את חוק הקיבוץ
ואם הפשר לדעת מה זה מאפיין CHAR תודה
- מה יש לא להבין בחוק? לא הבנת את הכתב? תכתוב אותו פה, ותגיד מה לא מובן ונוכל לעזור. מאפיין של שדה הינו המספר הקטן ביותר של אחדות שסכומם הוא אפס. למשל, אם 1+1=0 אזי המאפיין של השדה הוא 2. --ארז שיינר 20:36, 18 ביולי 2011 (IDT)
וגם למרות שזה לא בשיעורים
אם משהו יכול להסביר מדוע כשCHAR שונה מ0 אז CHAR(F( הוא ראשוני תודה
תשובה: (לא מתרגל), אנסה לענות לשאלתך, ושוב, איני מתרגל אז קח את זה בערבון מוגבל.
char=מאפיין, המאפיין הוא בעצם כמה פעמים אני צריך להוסיף 1 על מנת להגיע לאפס. לדוגמא: בשדה z5 על מנת להגיע לאפס אני צריך להוסיף את הספרה 1 חמש פעמים: 1+1+1+1+1=0. תנסה ותראה שכל תוספת של 5 תיתן לך את האפס. ולכן המאפיין הוא 5. וזה תופס כמובן לכל מספר ראשוני אחר.
אנחנו נקבל שהמאפיין שווה לאפס במידה ומדובר במספר אינסופי של איברי הקבוצה. למשל בקבוצת הרציונליים, ככל שנוסיף אחדות רק נתרחק מהאפס.ולכן המאפיין הוא- אפס. יש מצב שהניסוח קצת לוקה, אבל זה הרעיון...
- אני כן מתרגל. התשובה לא מסבירה מדוע בכל שדה המאפיין הוא ראשוני, אלא רק למה הוא כזה במקרה של השדות שלמדנו. כמדומני שהוכחתם מדוע מאפיין הוא תמיד ראשוני בהרצאה (אני לא מתחמק מהשאלה, אני פשוט לא בטוח שאני יודע בעצמי). --ארז שיינר 20:38, 18 ביולי 2011 (IDT)
תרגיל 2.3 ד-שאלה עם הסימנים
לא הבנתי מה זה אומר הסימנים 1F:=2Z3 0F=1Z3 לפי מה שאני הבנתי זה אומר ש2Z3 אמור לתפקד כאיבר ניטרלי בכפל ו1Z3 בחיבור אבל 2*2=4mod3=1 ו1+1=2 אז הם לא מתפקדים כמו מה שאני חושב אם מישהו יודע מה משמעות הסימונים שיגיד
- הם אמורים לתפקד באופן מסויים אם זה אכן שדה. לא קובעים לך את העובדה שזה שדה אלא שואלים אותך. --ארז שיינר 20:38, 18 ביולי 2011 (IDT)
הגדרת קב׳ השלמים
בשאלה 2.3 ב, איך אנחנו אמורים להוכיח שההופכי של 2 (לדוגמא) הוא לא שלם, אם בכלל לא הגדרנו את קבוצת השלמים? (אפשר לוותר על הפורמליות שם?)--22:45, 18 ביולי 2011 (IDT)
סימון סכום
אם יש לי את הקבוצה A, האם ניתן לסמן (Σ(A כסכום כל האיברים ב A, או שאני חייב להגדיר אינדקס שרץ מ 1 עד גודל הקבוצה?