הנחיות לכתיבת דו"ח

מתוך Math-Wiki
גרסה מ־09:24, 17 בפברואר 2015 מאת נועה ק (שיחה | תרומות) (יצירת דף עם התוכן "שבוע לאחר ביצוע כל ניסוי יש להגיש דו"ח המסכם את פרטי הניסוי. כל זוג יגיש דו"ח אחד בלבד כאשר...")
(הבדל) → הגרסה הקודמת | הגרסה האחרונה (הבדל) | הגרסה הבאה ← (הבדל)

שבוע לאחר ביצוע כל ניסוי יש להגיש דו"ח המסכם את פרטי הניסוי. כל זוג יגיש דו"ח אחד בלבד כאשר הדו"ח להיות מודפס ומפורט. 30% מציון הקורס יהיה ממוצע ציוני הדו"חות.

הדו"ח המסכם יכלול את הפרקים הבאים:

רקע תיאורטי - בפרק זה יש לתאר את תמצית הרקע התיאורטי, את המטרות הניסוי ואת העקרונות עליהם הוא מבוסס. אין צורך בפיתוח נוסחאות, יש להציג אותן ולדון במשמעותן הפיזיקאלית.

מערכת הניסוי - יש לתאר את המערכת בקצרה. התיאור יכלול סכמה של המכשור, אופן פעולתו ומגבלות המדידה שלו.

תוצאות ודיון - חלק זה יכלול את כל שלבי הניסוי ותוצאותיו, טבלאות של הערכים הנמדדים (אפשרי גם בנספח), ותיאור גרפי שלהם, לפי הנדרש בתדריך. תוצאות הניסוי יוצגו בגרפים, שיוכנו בכל תוכנה שתבחר על ידי הסטודנט, הגרפים יכללו את שמות הצירים ויחידות המדידה. יש להוסיף הסברים לכל גרף המתארים את המתקבל ואת המשמעות הפיזיקאלית של התוצאות. כמו כן, יש לחשב את השגיאות במדידות ולצרף אותן לטבלאות הערכים. יש להציג ולדון בקצרה על אופן חישוב השגיאות. • סיכום ומסקנות - בסוף הדו"ח יוצגו מסקנות הניסוי ומידת ההתאמה של התוצאות לציפיות ממדידות ידועות קודמות ולתיאוריה הקיימת. בנוסף יש לתייחס לדיוק שהושג במדידה, תוך הסבר על שגיאות המדידה שהתקבלו.

                    הצלחה ולימוד פורה ומהנה