שיחה:88-132 אינפי 1 סמסטר א' תשעו - תיכוניסטים

מתוך Math-Wiki

חזרה לדף הקורס


גלול לתחתית העמוד


הוספת שאלה חדשה

הוסף שאלה חדשה (רשום כותרת לשאלה, רשום את תוכן השאלה ולחץ על שמירה למטה מימין לסיום).

-עזרה על עיצוב הטקסט וכתיב מתמטי תוכלו למצוא כאן

אם אתם רוצים לשאול שאלה עליכם ליצור חשבון משתמש באתר.

שאלות להגשה ידנית מתרגיל בית 7

לא הצלחתי את תרגילי ההגשה ידנית, 1) מצא את המקום הגיאומטרי(עיגול,אליפסה,פרבולה,ישר,היפרבולה או מספר סופי של נקודות או תחום במישור) שעבורו הטור הבא מתכנס: ((n^(2*n)/((n+x)^(n+y)*(n+y)^(n+x אם x ו y בין אפס למינוס n אזי (a(n לא שואף לאפס וכמובן שהטור לא מתכנס אבל מה עם שאר המקרים? 2) הטור (a(n מתכנס בהחלט אם ורק אם קיים c>0 כך שעבור כל סדרה (b(n שמקיימת : 1=>((abs(b(n ו 0=(lim b(n יתקיים שהסכום על (b(n)*a(n קטן שווה מ c

הכיוון מימין לשמאל טריוויאלי שהרי אם נבחר את c להיות סכום הטור בערך מוחלט אזי כל סדרה שקטנה שווה מ1 לכל איבריה, תקיים שהסכום על (b(n)*a(n קטן שווה מ c אבל מה עם הכיוון השני והמשך השאלה בתודה יאיר גלילי, אם אתם לא רואים טוב את הסדרה בסעיף 1, תלחצו למטה על תצוגה למכשירים ניידים וכך תראו יותר טוב

שלום. אתייחס לשתי השאלות 1) לא ברור למה קראת [math]\displaystyle{ a(n) }[/math]? האיבר הכללי של הטור? שים לב ש[math]\displaystyle{ x,y\in\mathbb{R} }[/math] הם פרמטרים קבועים בשאלה (בעוד ש[math]\displaystyle{ n }[/math] הוא האינדקס של הסכימה והוא לא מספר קבוע). נסה לראות אם בהרצאה או בתרגול עשינו טור עם איבר דומה. אם תמצא, אתה יכול לראות איזה מבחן הפעלנו שם. 2) בנוגע לכיוון השני אני מציע שתתחיל מלהניח בשלילה שכיוון זה איננו נכון. נסה לראות כיצד אתה מקבל סתירה ביחס לנתוני השאלה. --ניר (שיחה) 17:42, 5 בדצמבר 2015 (UTC)

תודה רבה, הצלחתי את שאלה 1

אבל לא הצלחתי את שאלה 2, האם ניתן להביא דוגמא בה הטור a יתבדר והסדרה b מתכנסת ל0 וחסומה אבל הסכום על ab מתבדר וכך לסתור את ההנחה בשלילה, או שזה רק מקרה פרטי וצריך להוכיח שבכל טור שכזה נגיע לסתירה, אם צריך להוכיח באופן כללי האם תוכל לתת רמז להפרכה??????????????????????????????????????? סימני השאלה באו להבליט לעין שהדיון עדיין לא הסתיים

בתודה יאיר גלילי

שאלה 3 סעיף א מבחן תשע"ג מועד א

נתון הטור [math]\displaystyle{ \sum (-1)^n \cdot \frac{n+sin(n^2)}{n^2} }[/math] וצריך לבדוק האם מתכנס. הגעתי לזה שהוא לא מתכנס בהחלט, אך לא הצלחתי לבדוק האם מתכנס בתנאי או מתבדר.

פתרנו בתרגול משהו מאד מאד דומה.--מני (שיחה) 12:52, 6 בדצמבר 2015 (UTC)
בדקו את המבחנים שלמדנו, מתחילת הקורס ועד כה.

שאלה להגשה בתרגיל 7

בשאלה אם המקום הגאומטרי רשמתם בטור שהטור מתחיל מ1 אבל יש ערכי x ו-y שנמצאים על המקום הגאומטרי אפילו שהאיבר הכללי של הסדרה שאותה סוכמים אינו מוגדר על n מסוימים האם אפשר לשנות את תנאי ההתחלה ל-n=m עד אינסוף מאשר n=1 כך שm הוא מספר טבעי גדול מספיק כך שכל אברי הטור מוגדרים?


תוקן. כעת [math]\displaystyle{ x,y\gt 0 }[/math] אז כל איברי הטור מוגדרים.--ניר (שיחה) 16:21, 7 בדצמבר 2015 (UTC)

מבחן ההשוואה (הרגיל/הגבולי)

מתי ניתן להשתמש במבחן ההשוואה (הרגיל/הגבולי) בטורים כלליים(שהם לא בהכרח חיוביים)?

לדעתי אפשר רק כשהטור חיובי/שלילי מאיזשהו אינדקס


מבחן ההשוואה הגבולי התקבל מהלמה שאם יש c,c'>0 ומתקיים ש:

                                                  c'<a[n]/b[n]<c    


אז הטורים חברים...ברגע שאחד מהאיברים שלילי באיזשהו מקום ההנחה של הלמה לא תתקיים...

אז זה רק לטורים חיוביים

שאלה 2 סעיף ג' מבחן תשע"ה

נתון הטור [math]\displaystyle{ \sum{\frac{(-1)^n}{n-6sin(n)+5}} }[/math]. הצלחתי להוכיח כי הטור לא מתכנס בהחלט (מבחן ההשוואה), אך לא הצלחתי להוכיח כי הוא מתכנס בתנאי/מתבדר. האם מישהו יכול לעזור לי?

התכנסות בהחלט

ברור שלכל n מתקיים: [math]\displaystyle{ \frac{1}{n+11}\lt =\frac{1}{n-6*sin(n)+5} }[/math]

מכיוון ש sin חסום ע"י 1 ו1- ולכן האי שוויון מתקיים. ניתן להוכיח בעזרת מבחן ההשוואה הגבולי ש [math]\displaystyle{ \frac{1}{n+11} }[/math] מתבדר כמו [math]\displaystyle{ \frac{1}{n} }[/math]

את זה הצלחתי להוכיח... לא הצלחתי להוכיח עבור התכנסות בתנאי.

התכנסות בתנאי

הסדרה [math]\displaystyle{ {\frac{1}{n-6sin(n)+5}} }[/math] חיובית, ומונוטונית יורדת ל0 ולכן לפי משפט לייבניץ, הטור [math]\displaystyle{ \sum{\frac{(-1)^n}{n-6sin(n)+5}} }[/math] מתכנס.

את/ה יכול/ה להוכיח שהיא באמת מונוטונית? [math]\displaystyle{ sin(n) }[/math] יכול להיות גם שלילי וגם חיובי...

התכנסות טור

[math]\displaystyle{ \sum_{n=1}^{\infty} \frac{(-1)^{n} }{n-ln(n)} }[/math]

הטור לא מתכנס בהחלט ע"פ מבחן ההשוואה ל[math]\displaystyle{ \frac{1 }{n} }[/math] בעזרת [math]\displaystyle{ \lim_{n\to\infty} \frac{ln(n)} {n} }[/math] ששווה ל0 כיצד ניתן להוכיח שהאיבר הכללי של הטור מתכנס ל0?

הסדרה חיובית, אז נוכל לעשות את מבחן הסנדוויץ': [math]\displaystyle{ 0\le\frac{1}{n-ln(n)}\le\frac{1}{n} }[/math] ולכן הסדרה בערכים מוחלטים שואפת לאפס, והוכחנו שזה קורה אמ"מ הסדרה עצמה שואפת ל-0.