שינויים

קפיצה אל: ניווט, חיפוש

אינפי 1 לתיכוניסטים תש"ע

נוספו 216 בתים, 21:59, 21 בספטמבר 2016
=אינפי ' 1 לתיכוניסטים= כאן יהיה המקום שלנו להיעזר אחד בשני בקורס חשבון אינפיניטסימלי 1. אתם מוזמנים לשאול שאלות ולדון בבעיות הנוגעות לקורס אינפי ' 1 - סטודנטים הלומדים בשתי הקבוצות מוזמנים להגיב כאן.
=ארכיון=
[[אינפי 1 לתיכוניסטים תש"ע - ארכיון 2|ארכיון 2]]
=תרגילי אתגר באינפי'= * מצא סדרה כך שקבוצת הגבולות החלקיים שלה היא כל הממשיים* מצא פונקציה רציפה בקטע <math>(0,1]</math> שאינה חסומה בו מלעיל ואינה חסומה בו מלרע* מצא פונקציה מונוטונית שאינה רציפה באף סביבה של אפס0* מצא פונקציה שאם תגזור אותה תקבל tg<math>\tan</math>* הוכח/הפרך : הגבול של הסדרה <math>\sin(n)</math> אינו קיים
===תרגיל אתגר מאתגר במיוחד===
תרגילי האתגר הנ"ל מאתגרים וטריקיים אך ניתן לפתור אותם בעזרה הידע שלכם מקורס אינפי ' בלבד. את האתגר הבא צריך לפתור בעזרת ידע מקורסים אחרים שלמדתם בנוסף: (קרדיט ללואי שפתרה את זה)
*האם קיימת פונקציה מונוטונית שאינה רציפה באף נקודה בקטע <math>[0,1]</math> ? אם כן מצא אותה, אם לא הוכח שלא.
(שוב, זה תרגיל מאד קשה, אל תרגישו רע אם אתם לא מצליחים לפתור אותו)
===פתרונות לאתגרים===
'''[[פתרונות לאתגר אינפי 1 תיכוניסטים תש"ע|פתרונות]]'''
 
=שאלות=
 
==מהבוחן==
מישהו זוכר איך מראים שגבול הסדרה (<math>\sqrt[n]({\sqrt[n]({n)}-1 }</math> הוא 1 ...?כאשר (<math>\sqrt[n]({x }</math> זהו השורש ה-<math>n</math>-י של <math>x </math> .ובלינארית (מתוך מבחן של רון עדין), איך מראים שלמטריצות מתחלפות <math>A</math> ו- <math>,B</math> (ז"א ש-<math>AB=BA</math>) קיים ו"ע משותף...?
==שאלה==
יש לי שאלה על גבול שאני מנסה למצוא אבל משום מה יש שלב אחד שלכאורה נראה לי נכון אבל הוא לא.נתונה הפונקציה::<math>(\frac{p*\sin(x)-\sin(p*xpx))/}{x(\cos(x)-\cos(p*xpx))}</math>כאשר <math>x</math> שואף ל-0
כאשר X שואף ל-0 כאשר <math>p הוא פאי, פשוט לא ידעתי איך לכתוב את זה=\pi</math> .
פירקתי את השבר לשני שברים בצורה הבאה: כל מחובר של המונה לבדו עם המכנה (חיבור שברים עם אותו מכנה הוא שבר עם אותו מכנה כמו של השניים המקוריים כאשר מחברים את המונים שלהם, אם עדיין לא הבנת את כוונתי)
ואז בצד אחד היה לי sinx חלקי X <math>\frac{\sin(x)}{x}</math> וזה שווה שואף ל-1.בצד שני היה לי sinpx חלקי X <math>\frac{\sin(px)}{x}</math> אז פשוט כפלתי וחילקתי ב-P <math>p</math> ואז בגלל ש-X <math>x</math> שואף ל-0, גם PX <math>px</math> שואף לאפס ל-0 מה שאומר שגם sinPX חלקי PX <math>\frac{\sin(px)}{px}</math> שואף ל-1.
ואז כביכול היה יוצא 0 כי שני השברים מצמצמים אחד את השני.
הבעיה היא במה שאמרתי על sinpx <math>\sin(px)</math> ו-PX <math>px</math> כי בדקתי במחשבון ושם זה נתן תוצאה אחרת.
לכן רציתי לדעת איך לפתור את זה באמת.
תודה
 
===תשובה===
sinpx/<math>\frac{\sin(px אכן שואף לאחד כאשר )}{px}\xrightarrow[x שואף לאפס\to0]{}1</math> . קל לראות את זה לפי היינה. אם <math>x_n </math> סדרה ששואפת לאפס ל-0 אזי גם <math>\frac{x_n/}{p }</math> סדרה ששואפת לאפסל-0, פשוט תציב בפונקציה ותקבל שבזכות שsinx/ש- <math>\frac{\sin(x )}{x}</math> שואף לאחדל-1, שגם הפונקציה הזו על הסדרה הנ"ל שואפת לאחדל-1. (לא ניסחתי מדויק, אני אשאיר לך לתקן את הפערים).
אני אכתוב לך את מה שעשיתי ואני מקווה שתצליח להסביר לי מה היה לא נכון:
:<math>\lim_lim\limits_{x\rightarrow 0to0}\left[\frac{\pi \sin(x)-\sin(\pi x)}{x(\cos(x)-\cos(\pi x))}\right]</math> 
זה שווה ל:
 :<math>\lim_{x\rightarrow 0to0}\left[\frac{\pi \sin(x)}{x(\cos(x)-\cos(\pi x))}-\frac{\sin(\pi x)}{x(\cos(x)-\cos(\pi x))}\right]</math>
ששווה ל:
  :<math>\lim_{x\rightarrow 0to0}\left[\frac{\pi}{\cos(x)-\cos(\pi x)}-\frac{\pi \sin(\pi x)}{\pi x(\cos(x)-\cos(\pi x))}\right]</math>
ששווה ל:
:<math>\lim_{x\to0}\left[\frac{\pi}{\cos(x)-\cos(\pi x)}-\frac{\pi}{(\cos(x)-\cos(\pi x))}\right]=0</math>
  <math>\lim_{x\rightarrow 0}\frac{\pi}{cos(x)-cos(\pi x)}-\frac{\pi}{(cos(x)-cos(\pi x))}</math>  וזה אמור להיות 0 זהותית (כלומר ממש 0, לא שואף ל-0...)
===תשובה===
226
עריכות