שינויים

תנודות

נוספו 73 בתים, 07:42, 23 בנובמבר 2014
/* מהלך הניסוי */
כאשר <math>A</math> – אמפליטודה, <math>B</math> – זמן מחזור, <math>C</math> – פאזה מחולקת בתדירות, <math>D</math> – הסטה.
כאמור, בזויות גדולות, זמן המחזור של המטוטלת T קטן כאשר אמפליטודת התנודות קטנה.
בנו גרף של זמן המחזור של התנודות כפונקציה של האמפליטודה.
* מתוך הגרף מצאו מהי הסטייה המקסימאלית של זמן המחזור שמדדתם, מערך זמן המחזור בזויות קטנות?
* מצאו מהו התדר העצמי <math>f_0</math> של המערכת עבור זוויות קטנות.
===תהליכי מעבר אמפליטודת התנודות בשווי משקל ===
בחלק זה נעקוב אחר תהליכי המעבר המתרחשים תחת כח מאלץנמצא את התלות של אמפליטודת התנודות בשווי משקל בתדירות הכוח המאלץ. התחילו את המדידות כאשר המערכת במנוחהבצעו בטווח של <math>f_0-0. לאחר מכן הפעילו את מחולל האותות המזרים זרם בסליל1Hz</math> עד <math>f_0+0. תחילה קבעו לכח המאלץ תדר השווה לתדר העצמי 1Hz</math> (בקפיצות של המערכת. ולאחר מכן, הפעילו תדר הנמוך ב-0.05Hz מהתדר העצמי01Hz).יש להשתמש בריסון גבוה ולחכות עד דעיכת התנודות העצמיות. את האמפליטודה נמצא ע"י התאמה לsin בדומה לחלק 1.
בנו גרפים המתארים את הסטיית המטוטלת הציגו גרף של המשרעת בש"מ כפונקציה של הזמןתדירות הכח המאלץ, ודונו במאפיינים של התוצאותהסבירו את משמעות התוצאה המתקבלת.
בצעו חלק זה עם חיכוך מגנטי ובהעדרו.===תהליכי מעבר ===
===אמפליטודת התנודות בשווי משקל ===בחלק זה נעקוב אחר תהליכי המעבר המתרחשים תחת כח מאלץ. התחילו את המדידות כאשר המערכת במנוחה. לאחר מכן הפעילו את מחולל האותות המזרים זרם בסליל. תחילה קבעו לכח המאלץ תדר השווה לתדר העצמי של המערכת. ולאחר מכן, הפעילו תדר הנמוך ב-0.05Hz מהתדר העצמי.
נמצא בנו גרפים המתארים את תלות אמפליטודת התנודות בשווי משקל בתדירות הכוח המאלץ. את המדידות בצעו בטווח סטיית המטוטלת כפונקציה של <math>f_0-0.1Hz</math> עד <math>f_0+0.1Hz</math> (בקפיצות הזמן, ודונו במאפיינים של 0.01Hz).יש להשתמש בריסון גבוה ולחכות עד דעיכת התנודות העצמיות. את האמפליטודה נמצא ע"י התאמה לsin בדומה לחלק 1התוצאות.
הציגו גרף של המשרעת בש"מ כפונקציה של תדירות הכח המאלץ, הסבירו את משמעות התוצאה המתקבלתבצעו חלק זה עם חיכוך מגנטי ובהעדרו.
405
עריכות