הבדלים בין גרסאות בדף "תרגילי חובה לא סטנדרטיים"

מתוך Math-Wiki
קפיצה אל: ניווט, חיפוש
(חשבון אינפיניטיסימלי)
 
(6 גרסאות ביניים של אותו משתמש אינן מוצגות)
שורה 8: שורה 8:
 
== חשבון אינפיניטיסימלי ==
 
== חשבון אינפיניטיסימלי ==
  
* אי-שוויון הממוצעים
+
'''חשבון במשתנה ממשי יחיד'''
* "הלמה של פקטה" (אם a_n סדרה תת-אדיטיבית, אז ל-a_n/n יש גבול במובן הרחב).
+
* אי-שוויון הממוצעים: לכל קבוצה של מספרים ממשיים חיובים <math>\{a_1,\dots,a_n\}</math> מתקיים אי השיוויון <math>\frac{n}{\frac{1}{x_1}+\dots+\frac{1}{x_n}}\le\sqrt[n]{x_1\cdots x_n}\le\frac{\sum_{k=1}^nx_k}{n}</math>. יש שיוויון אם"ם כל האיברים שווים האחד לשני.
* הממוצע האריתמטי-גאומטרי
+
* הלמה של Fekete: אם <math>a_n</math> סדרה תת-אדיטיבית, אז ל-<math>\frac{a_n}{n}</math> יש גבול במובן הרחב השווה ל<math>\inf a_n</math>).
* סומביליות צ'זרו (לכל סדרה מתכנסת גם סדרת הממוצעים מתכנסת ולאותו ערך, אבל יש סדרות שהממוצעים שלהן מתכנסים והן לא).
+
* המשפט של Stolz-Cesàro: אם <math>b_n</math> סידרה חיובית כך ש<math>\sum_n b_n=\infty</math> אז לכל סידרה <math>a_n</math>, <math>\limsup \frac{a_n}{b_n}\ge\limsup\frac{\sum_{k=1}^n a_k}{\sum_{k=1}^n b_k}\ge\liminf \frac{\sum_{k=1}^n a_k}{\sum_{k=1}^n b_k}\ge \liminf \frac{a_n}{b_n}</math>.
* סומביליות אבל (אם הסכום sum a_n קיים אז גם <math>\sum_{x\rightarrow -1} \sum a_n x^n</math> קיים ושווה לו; אבל יש טורים שאינם מתכנסים אלא באופן זה).
+
* קירוב Stirling: <math>\Gamma(n+1)=n!\approx \sqrt{2\pi n}\left(\frac ne\right)^n</math>.
 +
* סומביליות Abel: אם הסכום <math>\sum_n a_n</math> קיים אז גם <math>\sum_{r\to 1^-} \sum a_n r^n</math> קיים ושווה לו; אבל יש טורים המתכנסים בסומביליות זו אך לא במובן הרגיל.
 +
* סומביליות Cesàro: לכל סדרה מתכנסת גם סדרת הממוצעים החשבוניים מתכנסת ולאותו ערך, אבל יש סדרות שהממוצעים שלהן מתכנסים אולם הן לא. סומביליות Abel גוררת סומביליות Cesàro.
 +
* משפט Tauber: אם הטור <math>\sum a_n</math> סכים-Abel ו<math>a_n=o(\frac1n)</math> אז <math>\sum_n a_n=\lim_{r\to 1^-}\sum_{n=0}^\infty a_n r^n</math>.
 +
* הלמה של Reimann-Lebesgue: אם <math>f\in \mathcal{R}([a,b])</math> אז <math>\int_a^b f(x)\sin(nx)dx,\int_a^b f(x)\cos(nx)dx\overset{\left|n\right|\to\infty}{\longrightarrow}0</math> (כלומר מקדמי הFourier שלה דועכים).
  
 
== תורת החבורות ==
 
== תורת החבורות ==
  
 
* יש אינסוף ראשוניים. יש אינסוף ראשוניים מהצורה 4n-1. יש אינסוף ראשוניים מהצורה 4n+1.
 
* יש אינסוף ראשוניים. יש אינסוף ראשוניים מהצורה 4n-1. יש אינסוף ראשוניים מהצורה 4n+1.

גרסה אחרונה מ־04:57, 22 בדצמבר 2016

תרגילים שעלולים לשכוח ולא כדאי:

אלגברה לינארית

  • חישוב הדטרמיננטה של מטריצת ונדרמונדה
  • אין מטריצה אנטי-סימטרית הפיכה מממד אי-זוגי

חשבון אינפיניטיסימלי

חשבון במשתנה ממשי יחיד

  • אי-שוויון הממוצעים: לכל קבוצה של מספרים ממשיים חיובים \{a_1,\dots,a_n\} מתקיים אי השיוויון \frac{n}{\frac{1}{x_1}+\dots+\frac{1}{x_n}}\le\sqrt[n]{x_1\cdots x_n}\le\frac{\sum_{k=1}^nx_k}{n}. יש שיוויון אם"ם כל האיברים שווים האחד לשני.
  • הלמה של Fekete: אם a_n סדרה תת-אדיטיבית, אז ל-\frac{a_n}{n} יש גבול במובן הרחב השווה ל\inf a_n).
  • המשפט של Stolz-Cesàro: אם b_n סידרה חיובית כך ש\sum_n b_n=\infty אז לכל סידרה a_n, \limsup \frac{a_n}{b_n}\ge\limsup\frac{\sum_{k=1}^n a_k}{\sum_{k=1}^n b_k}\ge\liminf \frac{\sum_{k=1}^n a_k}{\sum_{k=1}^n b_k}\ge \liminf \frac{a_n}{b_n}.
  • קירוב Stirling: \Gamma(n+1)=n!\approx \sqrt{2\pi n}\left(\frac ne\right)^n.
  • סומביליות Abel: אם הסכום \sum_n a_n קיים אז גם \sum_{r\to 1^-} \sum a_n r^n קיים ושווה לו; אבל יש טורים המתכנסים בסומביליות זו אך לא במובן הרגיל.
  • סומביליות Cesàro: לכל סדרה מתכנסת גם סדרת הממוצעים החשבוניים מתכנסת ולאותו ערך, אבל יש סדרות שהממוצעים שלהן מתכנסים אולם הן לא. סומביליות Abel גוררת סומביליות Cesàro.
  • משפט Tauber: אם הטור \sum a_n סכים-Abel וa_n=o(\frac1n) אז \sum_n a_n=\lim_{r\to 1^-}\sum_{n=0}^\infty a_n r^n.
  • הלמה של Reimann-Lebesgue: אם f\in \mathcal{R}([a,b]) אז \int_a^b f(x)\sin(nx)dx,\int_a^b f(x)\cos(nx)dx\overset{\left|n\right|\to\infty}{\longrightarrow}0 (כלומר מקדמי הFourier שלה דועכים).

תורת החבורות

  • יש אינסוף ראשוניים. יש אינסוף ראשוניים מהצורה 4n-1. יש אינסוף ראשוניים מהצורה 4n+1.