שינויים

88-113 סמסטר א' תשעא

נוספו 3,145 בתים, 19:15, 7 בפברואר 2011
/* הודעות */
==חומר עזר==
* '''[[מדיה:GoogleSecretLA.pdf|הסוד של גוגל ואלגברה לינאריתמבחן מועד א']]''': איך שני מתמטיקאים השתמשו במשפט בן מאה שנים באלגברה לינארית העמוד הראשון של מבחן מועד א'. מותר (ערכים עצמייםומומלץ) כדי לשנות לראות. קראו בעיון את העולם. הטכנולוגיה הכי מתוחכמת של ימינו מבוססת על מתמטיקה "עם זקן". אפשר רק לדמיין מה יעשו עוד מאה שנים עם המשפטים שמתחדשים בימינו... חומר זה הוא להעשרה בלבדההנחיות, ואינו למבחן.וחסכו לעצמכם זמן במבחן!
* '''[[מדיה:JordanFormBoaz4JordanFormBoaz5.pdf|משפט ג'ורדן: הסיפור המלא]]'''. לא תמצאו בשום מקום אחר!!!(מהיום, כולל גם תרגול ודוגמאות).
* '''מבחנים באלגברה לינארית''': כאלה שנתנו בבר-אילן, באונ' העברית, ובאונ' תל-אביב, רבים מהם (במיוחד אלה מת"א) עם פתרונות מלאים. מומלץ לפתור לפחות כמה בחינות מכל אוניברסיטה, כדי להיות מוכנים לכל סגנון של בחינה. '''שימו לב''': השאלות על דטרמיננטות מופיעות לעתים קרובות במבחנים של "אלגברה לינארית 1". קישור: http://u.cs.biu.ac.il/~tsaban/LinearAlgebra/linear.html * '''[[מדיה:LA2Outline2011.pdf|תקציר הקורס]]''': תקציר של הרצאות הקורס, כולל במקרים רבים רעיונות ההוכחה של הטענות. יכול להיות שימושי בשביל החזרה למבחן. * '''[[מדיה:GoogleSecret.pdf|הסוד של גוגל ואלגברה לינארית]]''': איך שני מתמטיקאים השתמשו במשפט בן מאה שנים באלגברה לינארית (ערכים עצמיים) כדי לשנות את העולם. הטכנולוגיה הכי מתוחכמת של ימינו מבוססת על מתמטיקה "עם זקן". אפשר רק לדמיין מה יעשו עוד מאה שנים עם המשפטים שמתחדשים בימינו... (חומר זה הוא להעשרה בלבד, ואינו למבחן). * סרטוני הדגמה שונים במתמטיקה, ביניהם גם כאלו הקשורים באלגברה לינארית:http://demonstrations.wolfram.com/תודה ללידור על המידע.
* [[מדיה:Tv,v=0.pdf|העשרה לקבוצה של ד"ר צבאן, 14.12.10]]
==הודעות==
119.1.11 הודעה מד"ר צבאן:
שלום לכל התלמידים (בשתי הקבוצות). '''נהנינו מאדשיעור שאלות ותשובות למבחן''' ללמד אתכם וגם ללמוד מכם. שתי הקבוצות השנה היו יוצאות מגדר הרגיל באיכותןבאלגברה לינארית 2 ייערך במשותף לשתי קבוצות התיכוניסטים, וגם אם יהיו כאלה שלא יצליחו במבחן, זה לא ישנה את העובדה שכל אחד מכם תלמיד '''מעולה'''.יומיים לפני המבחן:
כמה דברי רשותיום ג', 8.2.11, בשעות 17:00-19:00. בניין 604, כתה 101.
א. הקורס הסתייםעליכם להשתדל, והמרצה '''שובר דיסטנס'''עד שיעור החזרה: התמונה באתר הבית שלי הוחלפה בקליפ שיסביר למה הוא מרצה "לאט" א. ללמוד את כל החומר (ומנין שם משפחתו הגיעהרצאה ותרגיל).בקרו באתר שלי: http://uב.csלפתור מבחנים רבים ככל האפשר.biuג.acלהביא אתכם שאלות ממבחנים שלא הצלחתם לפתור (אעדיף שאלות שלפחות שני תלמידים לא הצליחו לפתור - שאלו את חבריכם את השאלות לפני שתביאון לכתה).il/~tsaban/
בבשיעור אשתדל לפתור שאלות אלה. באותו אתר, תמצאו קישור ל'''מבחנים''' באלגברה לינארית שניתנו בעבר בבר-אילן. נא לשלוח לי מבחנים (רצוי בדוא"ל) שכדאי להוסיף לאתרהשיעור כולו מבוסס על השאלות שתביאו אתכם.
'''עדכון''': הוספתי לאתר מבחנים של האוניברסיטה העברית (תודה לגל אורדו). מאד מומלצים, במיוחד לאור חסרון בשאלות על הנושא של צורת ג'ורדן במבחנים האחרים.ד"ר בועז צבאן
ג. אני עורך '''מחקר לא רשמי''' על מידת האינטגרציה של העדות השונות בישראל, מנקודת המבט של שילוב והצלחה בלימודים מתמטיים.כל תלמיד שמוכן, ישלח אליי בבקשה אימייל ובו שם התלמיד, ושם הארץ שממנה באה משפחתו לארץ.במקרה שזה דו משמעי, ההגדרה היא לפי האב, או לפי אב האב, וכו'(המקרה הראשון שבו ארץ המוצא ברורה). האימייל שלי מתקבל מ tsa777ban@math.biu.ac.il לאחר הסרת כל הספרות.-------------------
כמובן3.2.11 שלום לכולם, המידע לא יופץ בשום צורהשעור חזרה (מתרגלים) יתקיים [[בשני הקרוב,7.2]] בשעה 16:00. נא להתעדכן באתר במיקומו בראשון בבוקר.עדי
תודה ובהצלחה במבחן ובהמשך דרככם!-------------------------------------------------
בועז4.2.11 בנוגע ל'''תוכן המבחן''': בדף הבית שלי תמצאו מבחנים משלש אוניברסיטאות. המבחן שלכם יהיה דומה בתכניו למבחנים אלה. בפרט, ייתכנו שאלות שמבקשות לתת הגדרה מדוייקת למושג, לנסח בצורה מדוייקת משפט, או להוכיח משפט או טענה מההרצאה, בנוסף לשאלות שנראות יותר כמו "תרגיל".
-------לגבי הוכחת משפט ג'ורדן: כעקרון, כל שאלה אפשר לפתור בעמוד אחד או שניים לכל היותר. מזה אפשר להסיק, שלא תתבקשו לתת הוכחה מלאה ומפורטת למשפט על צורת ג'ורדן של מטריצה. מצד שני, כן צריך ללמוד את ההוכחה, כי במקרים כאלה אפשר לקבל שאלה כמו "סקור את הצעדים העיקריים (בלי פרטים מלאים) של הוכחת המשפט על צורת ג'ורדן", או לחילופין, אפשר שתתבקשו להוכיח צעד ספציפי בהוכחה, בהסתמך על כל מה שהוכח עד צעד זה.
9לגבי '''מיקוד''': צריך לדעת להוכיח כל דבר שהוכח בהרצאה.1אין רשימה חלקית או מיקוד. כמובן, רוב מה שהוכח בהרצאה זה ברמה של תרגיל שתוכלו לפתור בלי ללמוד בעל פה. עבור מעט המשפטים שאינכם יכולים להוכיח "לבד", סכמו לכל אחד מהם אם הטריק/ים המרכזי/ים בו, כך שיספיק לכם ללמוד אותם כדי להיות מסוגלים לשחזר, במבחן, את ההוכחה כולה.11
'''שיעור שאלות ותשובות למבחן''' באלגברה לינארית 2 ייערך במשותף לשתי קבוצות התיכוניסטים, יומיים לפני המבחן: בהצלחה!
יום ג', 8.2.11, בשעות 17:00-19:00. בניין 604, כתה 101. ד"ר בועז צבאן
עליכם להשתדל, עד שיעור החזרה: א. ללמוד את כל החומר (הרצאה ותרגיל). ----
ב14. לפתור מבחנים רבים ככל האפשר1. 11 תיקון טעות בהרצאה של ד"ר צבאן: בהרצאה תיארתי את אחת הדרכים למציאת המטריצה המג'רדנת: חישוב מטריצה שמעבירה לצורה אלכסונית-בלוקים, ואח"כ לכל בלוק בנפרד, חישוב מטריצה מג'רדנת ולקיחת הסכום הישר של המג'רדנות הקטנות. למעשה, יש לקחת את המכפלה של המטריצה מהשלב הראשון כפול המטריצה מהשלב השני. דרך נוספת, נלמדה בתרגיל. העליתי תחת "חומר עזר" לעיל, גירסה חדשה של החומר על צורת ג'ורדן, המכילה גם דוגמאות מפורטות. בועז
ג. להביא אתכם שאלות ממבחנים שלא הצלחתם לפתור (ראשית עדיף לשאול את חבריכם). ---------
בשיעור אשתדל לפתור שאלות אלה11. השיעור כולו מבוסס על השאלות שתביאו אתכם1.11 הודעה מד"ר צבאן:
ד"ר בועז צבאןשלום לכל התלמידים (בשתי הקבוצות). '''נהנינו מאד''' ללמד אתכם וגם ללמוד מכם. שתי הקבוצות השנה היו יוצאות מגדר הרגיל באיכותן, וגם אם יהיו כאלה שלא יצליחו במבחן, זה לא ישנה את העובדה שכל אחד מכם תלמיד '''מעולה'''.
נ.ב. יש באתר שלי, תחת "קורסים", קישור למבחנים רבים באלגברה לינארית שניתנו בבר-אילן. לצערי, אין זה מספיק והיה טוב אילו היו לי גם מבחנים של אוניברסיטאות אחרות. מי שמצליח להשיג חומר כזה, מתבקש לשלוח לי עותק אלקטרוני או לשים בתאי צילומים, ממויינים לפי אוניברסיטה.מעניינים אותנו רק מבחנים של מחלקות למתמטיקה באוניברסיטאות.כשאקבל את המבחנים, אשתדל להעלות אותם לאותו אתר, כך שכולם יוכלו להיעזר בהם.כמה דברי רשות:
א. הקורס הסתיים, ואני '''שובר דיסטנס''': התמונה באתר הבית שלי הוחלפה בקליפ שיסביר למה אני מרצה "לאט" (ומנין שם משפחתי הגיע).בקרו באתר שלי: http://u.cs.biu.ac.il/~tsaban/  ב. באותו אתר, תמצאו קישור ל'''מבחנים''' באלגברה לינארית שניתנו בעבר בבר------------אילן, אונ' עברית, ות"א.מאד מומלץ לפתור בחינות מכל האוניברסיטאות, במיוחד לאור חסרון בשאלות על הנושא של צורת ג'ורדן במבחנים האחרים.הערה: באונ' ת"א ובאונ' העברית לומדים, לעתים, גם תבניות בילינאריות. נושא זה אינו כלול במבחן שלכם. ג. אני עורך '''מחקר לא רשמי''' על מידת האינטגרציה של העדות השונות בישראל, מנקודת המבט של שילוב והצלחה בלימודים מתמטיים.כל תלמיד שמוכן, ישלח אליי בבקשה אימייל ובו שם התלמיד, ושם הארץ שממנה באה משפחתו לארץ.במקרה שזה דו משמעי, ההגדרה היא לפי האב, או לפי אב האב, וכו'(המקרה הראשון שבו ארץ המוצא ברורה). האימייל שלי מתקבל מ tsa777ban@math.biu.ac.il לאחר הסרת כל הספרות. כמובן, המידע לא יופץ בשום צורה. תודה ובהצלחה במבחן ובהמשך דרככם! בועז -------
4.1.2011
1. '''חשוב:''' שימו לב כי שאלה 7 בתרגיל 11 שונתה (מספר שעות לאחר שהעלנו את הקובץ המקורי). זאת כי לא הספקנו לתרגל את החומר הרלוונטי שהיה דרוש לפתרון השאלה המקורית. כל מי שהזדרז והוריד את התרגיל ישר לאחר שהעלנו אותו, אנא הורידו אותו שוב, וודאו שיש בידכם את הגרסא המעודכנת (בשאלה 7 החדשה יש 3 סעיפים).
2. השלמה לקבוצת ההרצאה של ד"ר צבאן, להרצאה של היום, לגבי [[מדיה:KalphaKbeta.pdf|מרחבים עצמיים מוכללים]]. 3. התרגיל האחרון שפתרנו בכיתה בתרגול האחרון: [[מדיה:Linear2-Hashlama-Targil.pdf|כאן]].
----------------------