שינויים

88-132 אינפי 1 סמסטר א' תשעו - בוגרים

נוספו 5,071 בתים, 09:39, 25 בפברואר 2016
/* הודעות אחרות */
* 85% בחינה סופית.
* 510% תרגילים במערכת XI. * 5% תרגילי בחירה (כ"א 1.25%)בבדיקה מדגמית רנדומלית כמתואר במייל שנשלח אליכם.
* 5% בוחן אמצע.
'''הערה:''' כפי שציינתי בתרגול, בניגוד לשנים קודמות '''ציון התרגול איננו ציון מגן'''.
 
== בוחן ==
 
* ביום ב' ה-30 בנובמבר, י"ח בכסלו, יערך בוחן בשעה 18:00.
* משך הבוחן 90 דקות ללא הארכת זמן (אנא הסתדירו הארכות זמן אל מול מדור בחינות בהקדם).
* נושאי הבוחן הם סדרות וטורים עד התרגול שלי ביום ג' ה-24.11.15.
* משקל הבוחן (כל עוד לא קבענו בוחן נוסף) הוא '''5% מציון הקורס הסופי ולא יחשב כמגן'''.
== תרגילים ותרגולים ==
* [[תרגילי בחירה (הקבוצה של ניר) - אינפי 1 תשעו]] - כזכור הקבוצה שלי בוחרת בדיוק 4 תרגילים מאלו שאעלה במהלך הסמסטר. ''[[הגשה במערכרת התרגילים באינפי 1 תשעו]]''
* [http://xi.math-wiki.com [תרגילים במערכת <math>\chi</math> (מילולית: XI,חי)ידניים]]. תודה לארז ולכותבי התרגילים.
== קישורים מעניינים ==
== הודעות אחרות==
''כל שבוע''
* ציוני תרגיל לקבוצה של ניר יתעדכנו דינמית דרך [http://bit.ly/1jjErbh הקישור]. בונוס: עכשיו גם בQR Code:
 
''עדכון אחרון: XI:3 ובחירה:4''.
 
* שעת הקבלה שונתה לימי ד' 12:30-13:30 לאור השגת רוב בסקר. תודה לכל מי שהצביע.
 
 
''שבוע 1''
* תיקון לתרגול 1: הבינום של ניוטון מוגדר ע"י
* אני מעלה [[מדיה:Claim_calc1.pdf | טענה נחמדה באינדוקציה שלא הספקנו בתרגול]]. תעברו עליה. היא חשובה לתרגיל הבחירה השבוע.
 
* לאור שאלות הקהל בנוגע לתרגיל הבחירה, הנה עוד כמה [[88-195 בדידה לתיכוניסטים תשעא/מערך שיעור/שיעור 3.5 | דוגמאות באינדוקציה]].
 
* טעות נפוצה בתרגיל: <math>|x-y|\neq -|y-x|</math> אלא יש שיווין ממש.
 
 
''שבוע 2''
* רבים שאלו אותי מסיבה לא ברורה מדוע השורש השלישי של 3 אי רציונלי. [[מדיה:Calc1_2016_cuberoot3_irrational.pdf | הנה ההוכחה לעיונכם]].
* הנה [[מדיה:Induction example calc1 2016.pdf | שתי דוגמאות להבנה ולהעמקה באינדוקציה]]. תעברו עליהן.
* לאור שאלות הקהל בנוגע לתרגיל הבחירההייתה סברה נפוצה לפיה רציתם להוכיח רק את השיוויון. כל מי שעשה רק את זה קיבל 30% בונוס לציון התרגיל אך תרגיל זה לא יספר כבתור תרגיל שישוקלל במלואו בציון הסופי שלכם (בכדי למנוע פגיעה). כל מי שחשב כך, הנה עוד כמה [[88יכול להגיש לי עד יוםג' הבא את אי השיוויון '''באופן מלא, שכן ההוכחה בבצ"ק חסרה מקרה חשוב (ששווה 8 נק' מציון התרגיל) '''. מי שהצליח את התרגיל קיבל ציון מספרי (בלי אחוזים בגיליון). בנוסף העלתי לעיונכם את הציון בתרגיל הראשון. הרוב קיבלו בין 85-195 בדידה לתיכוניסטים תשעא/מערך שיעור/שיעור 390 על אף הקשיים הטכניים.5 כל הכבוד!--[[משתמש:Nir568| דוגמאות באינדוקציהניר]]. ([[שיחת משתמש:Nir568|שיחה]]) 08:27, 28 באוקטובר 2015 (UTC)
* ציוני תרגיל לקבוצה טעות נפוצה בתרגיל: אמצע של ניר יתעדכנו דינמית דרך קטע <math>[http:a,b]</math> הוא <math>\frac{a+b}{2}</bitmath> וממש לא <math>\frac{b-a}{2}</math>.ly ''שבוע 3'' '''''הערות לתרגיל בחירה 2''''' * רבים כתבו הוכחה לא מדויקת לקיומו של N בתרגיל הבחירה 2. הורדתי על הנייר 20 נק' אולם בגליון הציונים אני מוסיף לכל מי שניסה הוכחה שגויה 10 נק'. * יותר חמור, רבים מכם לא הוכיחו את הטענה 2 ברמז (על קיומו של N). כשאני כותב '''למה?''', זה אומר שהטענה טעונת הוכחה. הורדתי את כל הניקוד. * אם התרגיל הוא על חסמים והגדרת הגבול והפתרון לא השתמש בחסמים או בהגדרת הגבול הורדתי את כל הניקוד בחלקים הרלוונטים. * כל מי שכתב מדוע מספיק להראות <math>\frac{a_n}{n}<L+\varepsilon</1jjErbh הקישורmath> (בלי ע"מ) קיבל בונוס 5 נק'. * צריך להתרגל שבהוכחה אנחנו כותבים תמיד מאיפה נובע כל שלב. כל מי שלא כתב בשלב האחרון ש'''זה נובע מתת-האדיטיביות של הסידרה''' הורדה לו נקודה אחת. תקפידו יותר. _______ * [[מדיה: Permutation_clar.pdf | הבהרה על פרמוטציות]] * תרגילי בחירה 1 ו-2 נמצאים בחדר צילום בקופסה של אינפי מתמטיקאים. בונוסהציונים הועלו לקובץ. התעדכנו* לנוחיותכם [[מדיה: עכשיו גם בQR CodeEx2.6.1_solution_infi1_2016.pdf | הפתרון לתרגיל שהבאתי לכם לבית בתרגול שעבר]]. את התרגיל השני עם נוסחת הכפל המקוצר לחזקה 3 אני בכל זאת נותן לכם לנסות לבד מאחר שחשוב לתרגל. ''שבוע 4'' * העלתי לעיונכם את ציוני התרגיל של השבוע. נתתי פקטור של 10 נקודות לכל מי שהגיש. היו ציונים טובים מאוד. כל הכבוד! * טעות נפוצה שתעלה לכם ביוקר במבחן/בוחן:כל מי שהגיש הבין שצריך לפצל בין <math>n_0</math> המתאים לאפסילון שנבחר בתחילת השאלה. מעולה. מצד שני, ''לכל אפסילון קיים מספר שכנ"ל <math>n_0(\varepsilon)</math>'' ז"א לכל אפסילון שאתם בוחרים, הסכום של <math>n_0(\varepsilon)</math> האיברים הראשונים בסדרה '''שונה'''. הורדתי רק 10 נקודות לכל מי שאמר שהסכום קבוע. קחו לתשומת ליבכם. מה שהייתם צריכים לעשות הוא לומר שמאחר שהסדרה <math>a_n</math> מתכנסת היא חסומה ומכאן שבפרט <math>\exists M>0:\forall n\le n_0, |a_n-L|<M</math> וזה כבר כן מספר סופי קבוע שאתם יכולים לעבוד איתו בתנאים מסוימים. * תנמקו בבקשה כל מה שאתם עושים. מי שלא נימק לפי אריתמטיקה של גבולות את כלל הסנדוויץ' ירדו לו 5 נקודות.
[[קובץ:Infi1_2016_nir_marks* מישהו כתב לי מספר פעמים לאורך ההוכחה <math>n</math> במקום <math>n_0</math>.PNG]]זו טעות קטנה ומעצבנת כי אע"פ שברור שזו טעות קולמוס, יש הבדל גדול בין השניים. הורדתי 2 נקודות.
* מוזמנים להזין נימוקים: היה מישהו אחד במגישים שלא נימק את העיניים בשרטוט [https://www.desmosאחת מפרוסות הסנדוויץ'.com/calculator/63w5aebg4h הבא]בתרגיל בית זה עלה לו ב-5 נקודות. בהצלחה לכולם ☺
345
עריכות