שינויים

88-132 אינפי 1 סמסטר א' תשעז - תיכוניסטים

נוספו 3,204 בתים, 07:20, 20 באפריל 2017
/* לקראת המבחן */
מתרגלים: עדי בן צבי, תמר בר און וניר שורץ.
==מטלות קריאה עצמיתתשובות לערעורים נפוצים==
'''מטלה שלישית.''' לקרוא כיון שתלמידים רבים שואלים את הפרק על מכפלות טורים [http://u.cs.biu.ac.il/~tsaban/Pdf/Infi1ExtOutline76.pdf בתקציר הקורס]. להוכיח לעצמכם אותם שאלות, ועונים להם את הטענות שםאותם תשובות, בעזרת הרמזים לפי נכתוב כאן כמה תשובות נפוצות שיחסכו לרבים מכם את הצורךלערער.בהצלחה!
'''מטלה שניה.''' לקרוא את הפרק על מבחן השורש ומבחן המנה [http://u.cs.biu.ac.il/~tsaban/Pdf/Infi1ExtOutline76.pdf בתקציר הקורס]. הפרק מציג גירסה משודרגת של המשפטים שלמדנו. להשלים לעצמכם את ההוכחות. בכל שאלה שיש לכם על החומר, ניתן לפנות למרצה הקורס בזמני הקבלה שלו (אצל פרופ' צבאן: לאחר כל הרצאה). אם נראה לכם שאיתרתם שם שגיאה, או שיש שימוש במשהו שטרם נלמד, נא להודיע בהקדם לפרופ' צבאן, במייל.בהצלחה!===טעויות נפוצות בשאלה 5===
'''מטלה ראשונהלהלן כמה טעויות נפוצות בשאלה 5.''' לקרוא לפני שקוראים אותן, קראו את החומר על חזקות של מספרים ממשיים. להשלים לעצמכם את ההוכחות, ולהבין כיצד חשבון גבולות תקף גם לחזקות של מספרים ממשיים. החומר נמצא בפרק 7 של תקציר הקורס [http://u.cs.biu.ac.il/~tsaban/Pdf/Infi1ExtOutline76.pdf תקציר הקורס]. בכל שאלה שיש לכם על החומר, ניתן לפנות למרצה הקורס בזמני הקבלה שלו (אצל פרופ' צבאן: לאחר כל הרצאה). אם נראה לכם שאיתרתם שם שגיאה, או שיש שימוש במשהו שטרם נלמד, נא להודיע בהקדם לפרופ' צבאן, במיילההוכחה שבתקציר ההרצאות כדי לראות דוגמא להוכחה שנמעת מכל הבעיות האלה.בהצלחה!
==קישורים שימושיים==5.1 ניסוח לא נכון של ההנחה שהפונקציה אינה רציפה במידה שווה. למשל, לומר שיש שתי סדרות שהפרשן שואף לאפס אך הפרש הפונקציה עליהן (בערך מוחלט) גדול מאיזשהו מספר חיובי אפסילון. זה לא מה שאומרת ההגדרה. צריך להוכיח שאפשר להגיע למצב כזה.
[http://u5.cs.biu.ac.il/~tsaban/Pdf/Rotation.pdf הוכחת נוסחת הסינוסים]: הוכחה פשוטה 2 הפעלת בולצנו-ויירשטרס על '''שתי''' הסדרות תפיק מהן שתי תת-סדרות מתכנסות, אבל האינדקסים של הנוסחה שסיפרו לכם בבית הספר, אך לא העזו להוכיח לכם אותה. תת-הסדרות עלולים להיות '''שונים''' (בפנים תראו מדועכי על כל סידרה מפעילים את המשפט באופן בלתי תלוי בסדרה השניה).)
[http://u5.cs.biu.ac.il/~tsaban/Pdf/Infi1ExtOutline76.pdf תקציר הקורס]: ראשי הפרקים 3 כאשר האינדקסים של ההרצאותתת-הסדרות שנבחרו '''שונים''', מפורט מאד וכולל את רעיונות ההוכחה המרכזיים ("טריקים") בכל מקום שאיננו מיידי. הפרש הסדרות '''מתעדכן כל הזמןאיננו'''תת-סידרה של סידרת ההפרשים, לפי הדינמיקה בהרצאה. מומלץ לקרוא ולכן לא ניתן להמשיך את החלק השייך להרצאה האחרונה לפני כל הרצאההטיעון.
[[שיחה:885.4 לומר שאם תת-132 אינפי 1 סמסטר א' תשעז - תיכוניסטים | דף שאלות ותשובות]]סידרה מסויימת שואפת לאפס, אז הסידרה כולה שואפת לאפס.
==מידע כללילקראת המבחן==
'''הציון בקורס''' יתחלק בצורה הבאהמאחר שהשנה לא הספקנו לדבר על נגזרות, השאלות הבאות מהמבחנים אינן בחומר: 80% ציון מבחן, 10% ציון בוחן, 5% ציון במערכת התרגילים XI, ו 5% ציון בתרגילים להגשה ידנית.
'''שעות קבלהמועד א' 2016:''' לקבוצה של עדי, תמר וניר: אפשר לתאם שעות קבלה במיילים:[mailto:nir.schwartz1@biu.ac.il nir.schwartz1@biu.ac.il], [mailto:tamarnachshoni@gmail.com tamarnachshoni@gmail.com], [mailto:adi2lugassy@gmail.com adi2lugassy@gmail.com]שאלה 5.
==הודעות=='''מועד ב' 2016:''' שאלה 2ב.
* שימו לב'''מועד א' 2015: תרגיל 8 בxi נפתח מחדש, עד ליום ראשון (22.01), ככה שמי שלא הספיק לעשות, יש לא עכשיו הזדמנות להשלים''' שאלה 5.
* בוחן: יערך ביום '''מועד ב' ה-26.12.16 בשעה 102015:00 בבוקר. לא נקבל כל סיבה לאי הגעה. אנו מודיעים על תאריך ושעת הבוחן פרק זמן מספק מראש כך שעליכם לתכנן בהתאם''' שאלה 1 ושאלה 5ב.
* שינוי חד"פ בתרגיל הבית בXI: באופן חד-פעמי העלנו תרגיל בXI ביום ה' להגשה ביום ב' ה-28.11. שימו לב שהגשת התרגילים הפתוחים עומדת בעינה -- בימי 'מועד א' טרם התרגול. נפקא מינא2013:''' שאלות 2, לעת עתה יש יותר תרגילים פתוחים מתרגילי XI6א וכן סעיפים ב',ג' בשאלה 4.
* לאנשים מהקבוצה של ניר'''מועד ב' 2013: לבקשתכם אני מצרף הוכחה מסודרת של הטענה בדבר [http://u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/partial_limits_claim1.pdf תתי סדרות עם אינדקסים המכסים את הטבעיים]. עוד אני מצרף לטובת הכלל באופן מסודר את [http://u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/partial_limits_claim2.pdf השאלה האחרונה בה דנו בתרגול]''' שאלות 2א,5,6.
* מי ששכח מחשבון בבוחן באינפי- הוא נמצא אצל תמר'''מועד א' 2012:''' שאלות 2א,5,6.
* '''פקטור לבוחןמועד מיוחד 2012:''' למצערשאלות 2ב, חלק מהתלמידים לא הבינו שבקורס מתקדם הבוחן עשוי להיות משמעותי ואף קשה. בנוסף לכך היו טענות לאי הבנות, חוסר זמן, וכדומה. כיון שכך, הוחלט לתת לכלל הנבחנים פקטור מאד משמעותי ("פקטור שורש": שורש של הציון כפול 10, כלומר הממוצע הגאומטרי של ציון הבוחן והציון המקסימלי 100). לאחר דיון מעמיק וארוך, צוות הקורס החליט להשאר עם הכלל שהוכרז בתחילת הקורס, שציון הבוחן אינו מגן. ההחלטה הינה סופית. נא השתדלו לנצל את חוסר ההצלחה המספקת בבוחן כדי לדרבן את עצמכם ולמצוא דרכים להשקיע ולהתמקד בקורס, לנטרל הסחות דעת, ולהצליח ב"ה במבחן. נציין שבמבחן מעולם לא ניתן, ולא צפוי להנתן, פקטור כה גבוה. על פי רוב, במבחן לא ניתן פקטור כלל. אז טוב שהבוחן, שחלקו בציון קטן4 וכן שאלות 5ב, יכול לשמש תמרור אזהרה ועידוד לשפר עוד לפני המבחן6. בהצלחה רבה! מצוות הקורס
* שימו לב לקובץ [http'''מועד א' 2011://u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/abel_prf.pdf רמזים ושינויים בתרגיל 8 בXI]''' שאלות 2,6.
* '''הודעה מתוקנת ועדכניתמועד א'2010:'' הסטודנטים שמגיעים לתרגולים של תמר ושל עדי' שאלות 6ב,7, בניגוד להודעה הקודמת עליכם להגיש את תרגיל הXI כמו גם את תרגיל 8 הפתוח מחר "כרגיל" ואת התרגיל הפתוח התשיעי לתת למתרגלת אליה אתם מגיעים מחר או ביום ד' לתרגול שלה בלינארית ולא מאוחר מכך! הסטודנטים של ניר, מאחר שההודעה המבלבלת לא נגעה אליכם אתם מגישים את הכל מחר. --[[משתמש:Nir568|ניר]] ([[שיחת משתמש:Nir568|שיחה]]) 18:36, 14 בינואר 2017 (UTC)
==הבוחן=='''מועד ב' 2010:''' שאלות 7,8.
* הבוחן יערך ביום ב' ה-26''מועד א' 2009 (זלצמן):''' שאלות 3א,6,8.12.16 בשעה 10שאלה 7:00 ומשכו 90 דקות ללא הארכת זמןא' לא בחומר, ב' לא קשה. ג' דורש קצת מחשבה אך כן בחומר.
* החומר הכלול בבוחן הוא כל דבר שראיתם בהרצאות ובתרגולים עד חנוכה. על הרצאות שלא תורגלו, לא יישאלו '''מועד א' 2008:'''שאלות מסוג "תרגיל" אלא אולי רק הוכחה. השאלות דורשות בקיאות בחומר ולפיכך אנו מציעים לעבור על ההרצאות (ראו מטה), התרגולים ותרגילי הבית שניתנו במערכות השונות6.
* אחת השאלות תהיה לקוחה מההרצאה אולם מי שמבין את הוכחות ההרצאה סביר להניח כי יוכל לפתח את ההוכחה בכוחותיו (נפקא מינא אנו ממליצים שלא לשנן בע"פ מבלי להבין לעומק)'''מועד ב' 2008:''' שאלה 6.
* חלוקת הכיתות לפי שמות משפחה: '''הקבמועד א' של פרופ' שיין2007 (מירב): ''' אביב אבירם – פיירשטין אביב בכיתה 604/61 פישר תומר – תמיר יואב בכיתה 604/101 '''הקב' של פרופ' צבאן:''' אדי רון – יעקבי זהר בכיתה 604/101 יעקובי דניאל – שרץ רועי בכיתה 604שאלות 2,5,6. תנאי ליפשיץ זו ההגדרה שמופיעה לכם מעל תרגיל 13.2 כבתור <math>f\in\text{Lip}(A,B)</102math>.
* [http'''מועד ב' 2007 (מירב)://u''' שאלות 2,5,6.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/quiz_88132.pdf טופס הבוחן]
* [http'''מועד א' 2007 (זלצמן)://u''' שאלות 6,7,8.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/quiz_88132_sols.pdf הצעה לפיתרון הבוחן]
* [http://u.cs.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/calculus1_quiz_marks_sqrtfactor.pdf ציוני הבוחן] - בהינתן סטודנט פלוני שקיבל ציון <math>M</math> בבחינה, ציונו לאחר הפקטור הוא <math>10\sqrt M</math>. ''שימו לב כי הקובץ מכיל עתה 5 ספרות אחרונות של ת.ז. והפקטורים חושבו מחדש.'מועד ב'--[[משתמש:Nir568|ניר]] 2007 ([[שיחת משתמש:Nir568|שיחה]]זלצמן) 15:40''' שאלות 3א, 5 בינואר 2017 (UTC)6,7,8.
בהצלחה!'''מועד א' 2005:''' שאלות 1,5,8. כזכור נקודת הצטברות של קבוצה היא גבול של סידרת איברים מתוכה.
==מטלות תרגול=='''מועד ב' 2003:''' שאלות 3,9,11,14.
'''מטלות תרגול ממוחשבות XI:''' [http://xi.math-wiki.com בקישור]. בכל שבוע יתפרסם תרגיל ביום ראשון.===שאלות ותשובות למבחן===
'''הגשת המטלות:''' את המטלות הידניות יש להגיש בשיעור התרגול, ביום ראשון שלאחר פרסום התרגיל. את המטלות הממוחשבות יש להגיש באופן ממוחשב עד יום שני בשבוע שלאחר מתן המטלה, בחצותא. מהי רמת העומק שאנחנו צריכים לשאוף אליה בנוגע למשפט היינה בורל? הרי חוץ מהוכחתו לא יינתנו דחיות למועדי ההגשה. תרגילים שלא יוגשו בזמן, גם מסיבה מוצדקת, ייחשבו כתרגילים עם ציון אפס, אולם בשקלול הציון יכנסו כ-70% מהציונים הטובים ביותרהשתמשנו בו במהלך הקורס.
==שאלות פתוחות==הבנת ההוכחה תתן מספיק עומק לכל צורך מעשי שקשור לנושא היינה-בורל.
'''תרגיל 1:'''ב. מבנה המבחן נשאר כמו בשנים קודמות? שעתיים וחצי בחינה, 5 שאלות, מתוכן נפתור 4?
הנה [[מדיהhttp:Exe1_openhome//u.cs.biu.ac.il/~tsaban/Pdf/Infi1_77p1.pdf|תרגיל 1]עמוד המבחן הראשון]. הוא עונה על השאלה. קראו אותו בעיון, ותחסכו לעצמכם זמן במבחן.
[[מדיה:Exe1_openhome_solג.pdf|פתרון 1]]האם יכולים להופיע סעיפים של ציטוטי משפטים והגדרות מושגים?
'''תרגיל 2:'''כן. אך על פי רוב, איני דורש לצטט משפט רק לפי שמו, בלי לומר על מה הוא מדבר.
[[מדיהד. איך אפשר להרגע לקראת מחר? :Exe2_openhome) כל הקבוצה לחוצה מאוד, וכולם במתח לקראת מה שהולך לבוא עלינו.pdf|תרגיל 2]]
[[מדיה:Exe2_openhome_solהמבחן השנה אמור להיות קל יחסית למי שהבין את הקורס. השתדלנו לא לתת שאלות עם טריקים הזויים (מה שלפעמים אוהבים לעשות באינפי, אבל אני לא). בואו למבחן ברצינות, אבל גם במטרה ליהנות. חשבו שאתם מקבלים פאזל מעניין להרכיב. אחרי שתכינו את עצמכם היטב, יישאר רק להנות. אולי גם כדאי להתחיל עם השאלות שנראות לכם הכי קלות, או עם שאלת ההוכחה של משפט אם יש כזו (כיון שאם יודעים את ההוכחה, זו שאלת מתנה שאפשר לסמן עליה וי ולהמשיך הלאה). זכרו ששום דבר לא יקום או ייפול על קורס בודד. היו רציניים, אך אין סיבה להיות לחוצים.pdf|פתרון 2]]
'''תרגיל 3:'''בשאלה 1 הכוונה כמובן לפי הגדרה וכמובן שלא עם חשבון גבולות (אחרת זה טריוואלי)בועז
[[מדיה:Exe3_openhome.pdf|תרגיל 3]]
[[מדיהhttp:Exe3_openhome_sol//u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/Infi1_77a.pdf|פתרון 3]טופס מועד א'].
'''תרגיל 4לבקשת הקהל הנה [http:'''//u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/sol_infi1_77a.pdf פיתרון מקוצר מאוד של המועד].
[[מדיה:Exe4_openhome.pdf|תרגיל 4]]==מטלות קריאה עצמית==
'''מטלה שלישית.''' לקרוא את הפרק על מכפלות טורים [[מדיהhttp:Exe4_openhome_sol//u.cs.biu.ac.il/~tsaban/Pdf/Infi1ExtOutline76.pdf|פתרון 4]בתקציר הקורס]. להוכיח לעצמכם את הטענות שם, בעזרת הרמזים לפי הצורך.בהצלחה!
'''תרגיל 5:מטלה שניה.'''לקרוא את הפרק על מבחן השורש ומבחן המנה [http://u.cs.biu.ac.il/~tsaban/Pdf/Infi1ExtOutline76.pdf בתקציר הקורס]. הפרק מציג גירסה משודרגת של המשפטים שלמדנו. להשלים לעצמכם את ההוכחות. בכל שאלה שיש לכם על החומר, ניתן לפנות למרצה הקורס בזמני הקבלה שלו (אצל פרופ' צבאן: לאחר כל הרצאה). אם נראה לכם שאיתרתם שם שגיאה, או שיש שימוש במשהו שטרם נלמד, נא להודיע בהקדם לפרופ' צבאן, במייל.בהצלחה!
'''מטלה ראשונה.''' לקרוא את החומר על חזקות של מספרים ממשיים. להשלים לעצמכם את ההוכחות, ולהבין כיצד חשבון גבולות תקף גם לחזקות של מספרים ממשיים. החומר נמצא בפרק 8 של תקציר הקורס [[מדיהhttp:Exe5_openhome//u.cs.biu.ac.il/~tsaban/Pdf/Infi1ExtOutline76.pdf|תרגיל 5]תקציר הקורס]. בכל שאלה שיש לכם על החומר, ניתן לפנות למרצה הקורס בזמני הקבלה שלו (אצל פרופ' צבאן: לאחר כל הרצאה). אם נראה לכם שאיתרתם שם שגיאה, או שיש שימוש במשהו שטרם נלמד, נא להודיע בהקדם לפרופ' צבאן, במייל.בהצלחה!
[[מדיה:Exe5_openhome_sol.pdf|פתרון 5]]==קישורים שימושיים==
'''תרגיל 6[http:'''//u.cs.biu.ac.il/~tsaban/Pdf/Rotation.pdf הוכחת נוסחת הסינוסים]: הוכחה פשוטה של הנוסחה שסיפרו לכם בבית הספר, אך לא העזו להוכיח לכם אותה. (בפנים תראו מדוע.)
[[מדיהhttp:Exe6_openhome//u.cs.biu.ac.il/~tsaban/Pdf/Infi1ExtOutline76.pdf|תרגיל 6תקציר הקורס]] - הבהרה: בשאלת ההוכח/הפרך מניחים כי הסדרות חסומותראשי הפרקים של ההרצאות, מפורט מאד וכולל את רעיונות ההוכחה המרכזיים ("טריקים") בכל מקום שאיננו מיידי. '''מתעדכן כל הזמן''', לפי הדינמיקה בהרצאה. מומלץ לקרוא את החלק השייך להרצאה האחרונה לפני כל הרצאה.
[[מדיהשיחה:Exe6_openhome_sol.pdf88-132 אינפי 1 סמסטר א' תשעז - תיכוניסטים |פתרון 6דף שאלות ותשובות]]
'''תרגיל 7:'''==מידע כללי==
[[מדיה'''הציון בקורס''' יתחלק בצורה הבאה:Exe7_openhome.pdf|תרגיל 7]] - על מנת שתוכלו להעזר בפתרונות בלמידה לבוחן80% ציון מבחן, תרגיל 7 אינו 10% ציון בוחן, 5% ציון במערכת התרגילים XI, ו 5% ציון בתרגילים להגשהידנית.
'''שעות קבלה:''' לקבוצה של עדי, תמר וניר: אפשר לתאם שעות קבלה במיילים:[mailto:nir.schwartz1@biu.ac.il nir.schwartz1@biu.ac.il], [מדיהmailto:Exe7_openhome_soltamarnachshoni@gmail.pdf|פתרון 7com tamarnachshoni@gmail.com], [mailto:adi2lugassy@gmail.com adi2lugassy@gmail.com].
'''תרגיל 8:'''==הודעות==
* לסטודנטים מהקבוצה של ניר: לבקשתכם אני מצרף הוכחה מסודרת של הטענה בדבר [http://u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/partial_limits_claim1.pdf תתי סדרות עם אינדקסים המכסים את הטבעיים]. עוד אני מצרף לטובת הכלל באופן מסודר את [מדיהhttp:Exe8_openhome//u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/partial_limits_claim2.pdf|תרגיל 8]השאלה האחרונה בה דנו בתרגול].
[[מדיה* '''פקטור לבוחן:Exe8_openhome_sol''' למצער, חלק מהתלמידים לא הבינו שבקורס מתקדם הבוחן עשוי להיות משמעותי ואף קשה.pdf|פתרון 8]]בנוסף לכך היו טענות לאי הבנות, חוסר זמן, וכדומה. כיון שכך, הוחלט לתת לכלל הנבחנים פקטור מאד משמעותי ("פקטור שורש": שורש של הציון כפול 10, כלומר הממוצע הגאומטרי של ציון הבוחן והציון המקסימלי 100). לאחר דיון מעמיק וארוך, צוות הקורס החליט להשאר עם הכלל שהוכרז בתחילת הקורס, שציון הבוחן אינו מגן. ההחלטה הינה סופית. נא השתדלו לנצל את חוסר ההצלחה המספקת בבוחן כדי לדרבן את עצמכם ולמצוא דרכים להשקיע ולהתמקד בקורס, לנטרל הסחות דעת, ולהצליח ב"ה במבחן. נציין שבמבחן מעולם לא ניתן, ולא צפוי להנתן, פקטור כה גבוה. על פי רוב, במבחן לא ניתן פקטור כלל. אז טוב שהבוחן, שחלקו בציון קטן, יכול לשמש תמרור אזהרה ועידוד לשפר עוד לפני המבחן. בהצלחה רבה! מצוות הקורס
'''תרגיל 9* להלן [http://u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/grades_man_ex.pdf הקובץ עם ציוניכם מהתרגילים הידניים]. בדקו שלא נפלו עוד טעויות. אם אתם האלמונים שהגישו את תרגיל 8 ללא שם אנא ידעו את המתרגלת שלכם בכדי שתקבלו ניקוד על עבודתכם. ''עודכן.''--[[משתמש:Nir568|ניר]] ([[שיחת משתמש:Nir568|שיחה]]) 14:06, 7 במרץ 2017 (UTC)
* [http://u.csmath.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/calc1_ex9grades_xi_final.pdf תרגיל 9ציוני התרגילים בXI]- כזכור המדיניות היא תשעת הציונים הטובים מבין השלושה עשר.
* שיעור חזרה עם ניר יתקיים ביום ד' ה-22.2 בשעה 18:00 בחדר המחלקה. [http://u.csmath.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/calc1_ex9_solssand_series&uc.pdf פתרון 9השלמה של התרגילים שלא עשינו אתמול]. --[[משתמש:Nir568|ניר]] ([[שיחת משתמש:Nir568|שיחה]]) 06:37, 23 בפברואר 2017 (UTC)
* שיעור חזרה עם תמר יתקיים ביום ב'''תרגיל 10ה-20.2 בשעה 16:'''00 בכיתה 102 בבניין 604.
* [http://u.csmath.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/calc1_ex10grades_fin_gardes.pdf תרגיל 10הציונים הסופיים שלכם בתרגול] - שימו תשימו לב שהוכחת/הפרכת טענה 10.2.3 היא רשות מאחר שהיא מתבססת על הקריאה העצמית (ויתר השאלות הן להגשה)שמי שהזנו לו בבוחן 200 סימן הוא שהוא לא מופיע ברישומים כמי שביצע את הבוחן ולכן ציונו יהיה 0 אא"כ ישלח מייל לניר בשבוע הקרוב עם צילום העמוד בבוחן שלו שעליו מופיע הציון.
[http://u.cs.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/calc1_ex10_sols.pdf פתרון 10]==הבוחן==
* הבוחן יערך ביום ב'''תרגיל 11ה-26.12.16 בשעה 10:'''00 ומשכו 90 דקות ללא הארכת זמן.
* החומר הכלול בבוחן הוא כל דבר שראיתם בהרצאות ובתרגולים עד חנוכה. על הרצאות שלא תורגלו, לא יישאלו שאלות מסוג "תרגיל" אלא אולי רק הוכחה. השאלות דורשות בקיאות בחומר ולפיכך אנו מציעים לעבור על ההרצאות (ראו מטה), התרגולים ותרגילי הבית שניתנו במערכות השונות. * אחת השאלות תהיה לקוחה מההרצאה אולם מי שמבין את הוכחות ההרצאה סביר להניח כי יוכל לפתח את ההוכחה בכוחותיו (נפקא מינא אנו ממליצים שלא לשנן בע"פ מבלי להבין לעומק). * [http://u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/quiz_88132.pdf טופס הבוחן] * [http://u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/quiz_88132_sols.pdf הצעה לפיתרון הבוחן] * [http://u.cs.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/calc1_ex11calculus1_quiz_marks_sqrtfactor.pdf תרגיל 11ציוני הבוחן]- בהינתן סטודנט פלוני שקיבל ציון <math>M</math> בבחינה, ציונו לאחר הפקטור הוא <math>10\sqrt M</math>. ''שימו לב כי הקובץ מכיל עתה 5 ספרות אחרונות של ת.ז. והפקטורים חושבו מחדש.''--[[משתמש:Nir568|ניר]] ([[שיחת משתמש:Nir568|שיחה]]) 15:40, 5 בינואר 2017 (UTC) בהצלחה! ==מטלות תרגול== '''מטלות תרגול ממוחשבות XI:''' [http://xi.math-wiki.com בקישור]. בכל שבוע יתפרסם תרגיל ביום ראשון. '''הגשת המטלות:''' את המטלות הידניות יש להגיש בשיעור התרגול, ביום ראשון שלאחר פרסום התרגיל. את המטלות הממוחשבות יש להגיש באופן ממוחשב עד יום שני בשבוע שלאחר מתן המטלה, בחצות. לא יינתנו דחיות למועדי ההגשה. תרגילים שלא יוגשו בזמן, גם מסיבה מוצדקת, ייחשבו כתרגילים עם ציון אפס, אולם בשקלול הציון יכנסו כ-70% מהציונים הטובים ביותר.
'''תרגיל 12:[[88-132 אינפי 1 סמסטר א' תשעזז - תרגילי בית פתוחים לתיכוניסטים|שאלות פתוחות]]'''
[http://u.cs.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/calc1_ex12.pdf תרגיל 12]
==To infinity and beyond==
'''שבוע 7: טורים חיוביים''' טורים חיוביים הם דוגמה נהדרת לסדרות. מנגד, לרוב איננו דנים בגבולותיהם החלקיים (של סדרת הסכומים החלקיים, או בשמה "הצבאי" ''הסס"ח''). [http://u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/pl_series.pdf זו הזדמנות נהדרת לעשות זאת] (מיד אחרי שנתכונן לבוחן, כמובן). ''אני מצרף כאן [http://u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/pl_series_sols.pdf פתרון בשיטת אריה במדבר].''
'''שבוע 8: טורים המתכנסים בתנאי ובהחלט''' השבוע [http://u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/prime_subseq&zeta_2.pdf התרגיל מכיל שתי שאלות]: הראשונה, לבקשתכם ובכדי שנראה שאין מעגליות בטיעונים שלנו, היא הוכחה בעזרת טכניקות של טורים חיוביים בלבד כי <math>\sum\frac{1}{n^2}=\frac{\pi^2}{6}</math>. השנייה היא הזדמנות טובה לראות כיצד טור מתכנס/מתבדר שלא בעזרת מבחני התכנסות או קריטריון Cauchy.''אני חושב שהגיע הזמן לתת [http://u.math.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/prime_subseq&zeta_2_sols.pdf פיתרון לתרגיל זה]. עברו ובדקו שאתם מבינים את המעברים העיקריים.''
'''שבוע 9: סידור מחדש של איברי טור''' התרגיל נחלק השבוע לשני חלקים: באחד, אנו נראה קריטריון חשוב מאוד שמסייע לנו להבין סידורים מחדש של איברים של טור. כך מרוויחים הצדקה פורמלית לפעולות מסוימות במרחב המטריצות האינסופיות. לאחר מכן, אני מספק חלק נוסף לתרגיל בשיטות סכימה. חלק זה מעט מסובך ולכן תרגיל האתגר הבא שאעלה יהיה רק בעוד כשבועיים. המטרה העיקרית שם היא להוכיח באופן יצירתי כי במבחן Abel, המונוטוניות איננה דרישה הכרחית. כהערת אגב, בגרירה האחרונה במשפט 13 רצוי מאוד לצייר לעצמכם את בחירת האינדקסים. [http://u.cs.biu.ac.il/~schwarn8/calculus1/summability_abridged_advanced.pdf וכעת, התרגיל].
345
עריכות