שינויים

88-132 סמסטר א' תשעא

נוספו 5,319 בתים, 20:10, 10 במרץ 2011
/* מבחן מועד א' */
==הודעות==
===מבחן מועד א'===
[[88-132 סמסטר א' תשעא/ פתרון מועד א'|פתרון מועד א']]
===תיקון בנושא נקודות הצטברות לתלמידים של ארז שיינר===בכיתה השמטתי חלק מההגדרה, הנה ההגדרה המדוייקת:[[88-132 סמסטר א' תשעא/ פתרון מועד ב'|פתרון מועד ב']]
תהי <math>A\subseteq \mathbb{R}</math>, ותהי <math>L\in\mathbb{R}</math>===ציוני התרגיל===[[מדיה:10Infi1TargilFinalGrades. נקודה L נקראת נקודת הצטברות pdf| ציונים]]. הציון הינו ממוצע של A אם לכל קבוצה פתוחה שמכילה את L (נסמן אותה ב<math>N_L</math>) מתקיים <math>N_L\cap A\neq\phi</math> וגם <math>N_L\cap A\neq \{L\}</math>9 התרגילים הטובים והבוחן. במילים אחרותערעורים יש להגיש בהקדם, קיימת נקודה <math>a\in N_L\cap A</math> כך ש <math>a\neq L</math>נא לא להגיש ערעור על תרגיל אם זה לא משפיע על הציון הסופי.
===פתרון שאלה משיעור החזרה===
====שאלה====
תהי <math>b_n</math> סדרה חיובית יורדת
# הוכח ש<math>nb_n\rightarrow 0</math> הינו תנאי הכרחי להתכנסות הטור <math>\sum b_n</math>
# הוכח דרך דוגמא שתנאי זה אינו מספיק להתכנסות הטור
# הוכח דרך דוגמא שהתנאי אינו הכרחי אם <math>b_n</math> אינה יורדת
אני חושב אבל שיותר פשוט להבין את ההגדרה הבאה ללא קבוצות פתוחות (אלו הגדרות שקולות):====פתרון====1.
תהי אם הטור מתכנס, אזי הסדרה b_n שואפת לאפס ולכן מתקיימים תנאי מבחן העיבוי. לכן הטור <math>A\subseteq \mathbbsum 2^nb_{R2^n}</math>, ותהי מתכנס ולכן הסדרה <math>L\in\mathbb2^nb_{R2^n}</math>. נקודה L נקראת נקודת הצטברות של A אם לכל <math>\epsilon >0</math> קיים <math>y\in A</math> כך ש <math>0<|y-L|<\epsilon</math>שואפת לאפס.
לכל n קיים k כך ש <math>2^k<n<2^{k+1}</math>. מכיוון שהסדרה יורדת מתקיים <math>b_{2^{k}}\geq b_n \geq b_{2^{k+1}}</math>. לכן <math>nb_{2^{k}}\geq nb_n \geq nb_{2^{k+1}}</math> ולכן
הגדרה: '''קבוצה סגורה''' הינה קבוצה המכילה את כל נקודות ההצטברות שלה<math>2^{k+1}b_{2^{k}}\geq nb_n \geq 2^kb_{2^{k+1}}</math>.
אבל <math>2^{k+1}b_{2^{k}}=2\cdot 2^kb_{2^k}\rightarrow 0</math> וכמו כן <math>2^{k}b_{2^{k+1}}=\frac{1}{2}\cdot 2^kb_{2^k}\rightarrow 0</math>  ולפי חוק הסנדביץ גם הסדרה <math>nb_n</math> שואפת לאפס.  2. ניקח את הטור <math>\sum\frac{1}{nlogn}</math> שלמדנו שאינו מתכנס לפי מבחן העיבוי. למרות זאת, <math>n\cdot\frac{1}{nlogn}=תיקון לתרגיל 5\frac{1}{logn}\rightarrow 0</math>  3.  ניקח את הסדרה b_n ששווה לאפס כאשר n אינו ריבוע שלם ושווה ל<math>\frac{1}{n}</math> אחרת.  כלומר <math>b_n=1,0,0,\frac{1}{4},0,0,0,0,\frac{1}{9},0,0,...</math> אזי הטור שווה בעצם ל<math>\sum \frac{1}{n^2}</math> והוא מתכנס, אבל ל<math>nb_n</math> יש תת-סדרה ששואפת ל1 ולכן אינה שואפת לאפס. ===שיעורי חזרה===שימו לב לתיקון *יום א' 23/01/11 בשעה 14:00 בחדר מחלקה*יום ה' 27/01/11 בשעה 12:00 בחדר מחלקה ===מבחן מועד א' של שנה שעברה ופתרונו===[[מדיה:09Infi1TestA.pdf| מבחן]], [[מדיה:09Infi1TestASol.pdf| פתרון]] ===משפטים לפתרון תרגילי רציפות במ"ש===להוכחה:* המשפט הראשון בתרגיל 5 שאלה 4 , שניתן להכליל אותו כך: תהי פונקציה רציפה בקטע A (גם לא סופי). אם יש לה גבולות סופיים בקצות הקטע (גם אם קצה הקטע הוא אינסוף) אזי היא רציפה במ"ש בקטע.* פונקציה מחזורית שרציפה על כל הממשיים -רציפה במ"ש בכל הממשיים.* הרכבה של רציפות במ"ש הינה רציפה במ"ש. (יש לשים לב שהפונקציה החיצונית רציפה במ"ש על התמונה של הפנימית, למעשה).* סכום של רציפות במ"ש הינה רציפה במ"ש (אבל כפל לא -x^2=xx).* תהי f פונקציה רציפה. אם הנגזרת של f חסומה בקטע אזי f רציפה בו במ"ש לשלילה: *אם קיים <math>\epsilon > 0</math> וקיימות שתי סדרות <math>x_n,y_n \in A</math> המקיימות: <math>|x_n-y_n|\rightarrow 0</math> וגם <math>\forall n: |f(x_n)-f(y_n)|\geq \epsilon</math> אזי הפונקציה f אינה רציפה במ"ש בקטע A.*אם פונקציה אינה חסומה בקטע '''סופי''' אזי היא אינה רציפה בו במ"ש.*אם פונקציה אינה רציפה או אינה מוגדרת בקטע היא אינה רציפה בו במ"ש. ===הבוחן ופתרונו===[[משתמשמדיה:ארז שיינר10Infi1Bohan.pdf|ארז שיינרבוחן]] 13, [[מדיה:5810Infi1BohanSol.pdf| פתרון]] ===ציוני הבוחן===[[מדיה:10Infi1BohanGrades.pdf| ציונים]] ===לגבי הבוחן===העובדה ששאלה מסוימת הופיעה בבוחן בשנה שעברה, 8 בנובמבר 2010 (IST)לא פוסלת אותה מלהופיע שוב השנה.
===בוחן לתלמידים של פרופ' זלצמן===
בתאריך 2206/1112/01 10 יתקיים בוחן על חשבון ההרצאה של אינפי לשתי הקבוצות של פרופ' זלצמן. (בניין 507, חדר 005 שעה 12:00)
החומר לבוחן הוא כל מה שנלמד בתרגול ובהרצאה עד לשבוע הבוחן (לא ולא כולל יום ראשון בשבוע של הבוחןפונקציות (חסמים, סדרות, טורים), סגנון הבוחן דומה לתרגיל (התרגיל בכיתה ותרגילי הבית)
דגשים:
#יש לעבור על שיעורי הבית (ראה הודעה קודמת) '''תהיה שאלה מתוך שיעורי הבית''' (מן הסתם מהשאלות הפחות טריוויאליות).
#פתרון הבוחן צריך להעשות על ידי '''הוכחות מתמטיות בלבד'''. טיעוניים של 'בערך' לא יקבלו ניקוד כלל.
#ניתן להסתכל '''[[מדיה:09Infi1Bohan.pdf |בבוחן משנה שעברה]]'''. המבנה אינו חייב להיות זהה, אבל זה תרגול טוב. [[מדיה:09Infi1BohanSol.pdf|פתרון יפורסם בהמשךהבוחן]].
#מטרת הבוחן, מלבד הציון, הינה להציב מולכם מראה של מצבכם הנוכחי. גם אם לא תצליחו בבוחן, אל תתייאשו - '''יש זמן לתקן עד המבחן'''.
בהצלחה.
 
===דוגמא לבחירת סוג התכנסות של טור עם פרמטר===
[[דוגמא לחקר התכנסות טור עם פרמטר|דוגמא]].
 
===ציוני תרגיל 1-4 לתלמידים של פרופ' זלצמן===
[[מדיה:10Infi1TargilGrades.pdf|ציונים]]
 
===דחיית הבוחן לתלמידים של זלצמן===
על מנת להקל עליכם ולא לבצע שלושה בחנים בשבוע, הוחלט לדחות בשבועיים את הבוחן באינפי לתאריך 06/12/10. הבוחן יכלול את כל החומר בסדרות ובטורים, ולא יכלול פונקציות (שתלמדו בהמשך).
 
===דוגמאות לתרגילים על סדרות קושי===
[[דוגמאות להוכחת התכנסות באמצעות קריטריון קושי| דוגמאות.]]
 
===תיקון בנושא נקודות הצטברות לתלמידים של ארז שיינר===
בכיתה השמטתי חלק מההגדרה, הנה ההגדרה המדוייקת:
 
תהי <math>A\subseteq \mathbb{R}</math>, ותהי <math>L\in\mathbb{R}</math>. נקודה L נקראת נקודת הצטברות של A אם לכל קבוצה פתוחה שמכילה את L (נסמן אותה ב<math>N_L</math>) מתקיים <math>N_L\cap A\neq\phi</math> וגם <math>N_L\cap A\neq \{L\}</math>. במילים אחרות, קיימת נקודה <math>a\in N_L\cap A</math> כך ש <math>a\neq L</math>.
 
 
אני חושב שיותר פשוט להבין את ההגדרה הבאה ללא קבוצות פתוחות (אלו הגדרות שקולות):
 
תהי <math>A\subseteq \mathbb{R}</math>, ותהי <math>L\in\mathbb{R}</math>. נקודה L נקראת נקודת הצטברות של A אם לכל <math>\epsilon >0</math> קיים <math>y\in A</math> כך ש <math>0<|y-L|<\epsilon</math>.
 
 
הגדרה: '''קבוצה סגורה''' הינה קבוצה המכילה את כל נקודות ההצטברות שלה.
 
===תיקון לתרגיל 5===
שימו לב לתיקון בתרגיל 5 שאלה 4 --[[משתמש:ארז שיינר|ארז שיינר]] 13:58, 8 בנובמבר 2010 (IST)
===קריאת פתרונות התרגילים באתר===