משתמש:אילן

מתוך Math-Wiki
קפיצה אל: ניווט, חיפוש

ברוכים הבאים למשתמש ג.אילן

בוגר תואר ראשון במתמטיקה שימושית במסלול תיכונסטים בשנים תשעד-תשעו

אתר של ג.אילן לחומרים למתמטיקה ומדעי המחשב

האתר

לצפייה באתר שלי מוזמנים לחצו כאן.

אודות האתר

בזמן שלושת שנותיי בלימודי התואר בתור תיכוניסט הפריע לי מאוד נושא מסוים: החומרים הניגשים שקיימים בבר אילן. בזמן שבהמון אוניברסיטאות מאגרי המידע הם גדולים ומסודרים – בבר אילן גם יש אך הם מפוצלים לשניים : האחד האתר Math-Wiki והשני הם שירותי ענן למיניהם.

מצד אחד הענן הוא פתרון נפלא לסטודנטים- כל אחד יכול לעלות חומר בפשטות למען כולם, אך יש חיסרון אחד- כמו שקל לעלות, קל גם להיעלם [נכון שזה קורה לרוב ללא כוונה]. אז נוצר מצב שחומרים שהיו קיימים משנת 2013 לא קיימים יותר בשנת 2016. החיסרון של זה שחומר איכותי הלך, מנגד זה גורם ליצירת חומרים חדשים. אחד הניסיונות להרוויח משני הכיוונים היו בעיקר אצל מדעי המחשב בעזרת יצירת דרייב אחיד לכולם עם ניהול משותף [למרות שיש כמה, אבל הם מופיע בפוסט אחד מרכזי, אבל לא בהכרח חשבון אחד]

מצד שני Math-Wiki הוא אתר שפתר המון בעיות: החליף את מערכת המודל המיושנת, הנגיש את המידע לכל מי שרוצה וגם עובד בשבת. אבל האנשים היחידים שמתחזקים ומשנים את האתר הם כמעט רק מתרגלים ומרצים. לכן כמות החומרים באתר יותר מוגבלת. שנית , האתר בנוי לצערי כרגע בסגנון "חפש בהיסטוריה"- כלומר אם רוצים למצוא משהו , צריך לחפש בשנים קודמות של הקורס וגם לבדוק בהיסטוריה של העמוד [כי לא מעט פעמיים דפים נמחקים או שונו או קבצים נרשמו אחד על השני, וצריך לשחזרם] . נכון שעכשיו בעיקר בקורסים של שנה ראשונה בדף הראשי של הקורס מנגישים חומרי עזר, אבל עדיין בצורה לא הכי מלאה. נוסף לזאת באתר יש המון לינקים לאתרים אחרים. זה סבבה עד שאתר אחר מת מפאת גילו. אז למה לא להוריד מיישם את הקבצים וכבר לעלות לאתר? זה או חצי עצלנות שהסטודנט יעשה או זכיות יוצרים [על סיבה שנייה לא אתווכח]. בעיה נוספת שגם שעולה קובץ, אף אחד לא בודק את משקלו - כי עד שהקלדנו או סרקנו [לא כתב אילני] ,רשמנו בכל עמוד את השם שלנו, למי אכפת שהוא שוקל 50 מגה או רק 10 מגה? זה משנה מאוד, למשל אינטרנט איטי בספריות או בטלפונים. להקטין משקל קובץ זה ממש לא קשה ואפילו מאפשר פחות עומס.

אז מה אני מציע ? לשדרג את הגישה ל Math-Wiki-שכל החומרים יופיעו במסודר בעמוד אחד, שלא יהיה צורך לחפש בהיסטוריה, להמתין מעט זמן עד להורדת מסמך בודד ולדעת שאם מפספסים הרצאה, תמיד יהיה מאיפה ללמוד. אז אם אני מציע פתרון יפה, למה אני לא עשיתי את זה? כי המטרה הראשית שלי הייתה קודם כל לשמר חומרים- דבר שלקח המון זמן-לחקור מקורות, לאסוף, לערוך, לכווץ ולעלות. אז למה לא עליתי ל Math-Wiki? יש קבצים שלא רציתי שימחקו על ידי גורמים "עוינים" ואז אני יאלץ לא לעלות אותם. אז בניתי אתר לעצמי כך שאוכל לשמר ולהנגיש אותם בצורה קלה..

אז מה יש באתר? המון חומרים מהמון אתרים ישנים, אחסוני ענן של מתמטיקה ומדמח ולא מעט מאתר של שיינר מאורגנים בצורה מסודרת וחלקם ערוכים מחדש. בנוסף גם חומרים על קורסי בחירה ,אנגלית ויהדות.

לסיכום, אני לא מתכוון להוות תחליף ל Math-Wikiאלא לשמר קבצים ולהראות איך ניתן לנגיש אותם בצורה פשוטה . אני מקווה שאולי ימצא דרך לגרום לאנשים להתחיל לעלות חומרים איכותיים [לדעתי צריך לתת בונוס לציון או שובר] וגם שאולי יהיה דרך נחמדה ללמד אנשים על יתרונות של Math-Wiki .אני מקווה שהאתר יהיה שימושי ומועיל לכולם. כמובן שאתחזק את זה עד לתאריך הגיוס ואז האתר לא ישונה יותר.

בהצלחה לכולם ושנת לימודים פורייה !!! נא להתעלם משגיאות כתיב.

סיכומי ותקצירי הרצאות במאט ויקי

הערה:השימוש בסיכומים ובתקצירים באחריות המשתמש. אם מצאתם טעות אנא דווחו עליה.

שונות

על הדרך קחו כמה אנשים מעניינים לצפייה: משתמש:אור_שחף,משתמש:גיא,משתמש:Gordo6,משתמש:עידן אריה,משתמש:דביר חדד,משתמש:Nir568 ,משתמש:Arielf ,משתמש:דןדנון. בנוסף חפשו את אות "א" בחיפוש של מאט-ויקי