שיחה:88-165 תשעא סמסטר קיץ/שאלות ותשובות: הבדלים בין גרסאות בדף
(←שאלה ובקשה לגבי תרגיל 4: פסקה חדשה) |
(←שאלה על פי"מ: פסקה חדשה) |
||
שורה 76: | שורה 76: | ||
האם יהיה עלינו להגיש תרגיל בית רביעי במספר? הבנתי שאדם אמר שההגשה תהיה ב-1/9, ובנוגע לכך הבקשה שלי. נראה לי חבל לבוא לאוניברסיטה רק כדי להגיש תרגיל בית, מה גם שב-31/8 יש מועד ב באינפי 2 שרבים ניגשים אליי ולא נראה לי שהם יספיקו להכין את התרגיל ליום למחרת. האם אפשר לדחות את ההגשה ל-4/9, באותו יום רובנו ממילא באוניברסיטה (מתחיל הקורס בשיטות נומריות)? העלתי שאלה זו גם בפני ליאור, אבל הוא לא החזיר לנו תשובה. תודה, [[משתמש:gordo6|גל]]. | האם יהיה עלינו להגיש תרגיל בית רביעי במספר? הבנתי שאדם אמר שההגשה תהיה ב-1/9, ובנוגע לכך הבקשה שלי. נראה לי חבל לבוא לאוניברסיטה רק כדי להגיש תרגיל בית, מה גם שב-31/8 יש מועד ב באינפי 2 שרבים ניגשים אליי ולא נראה לי שהם יספיקו להכין את התרגיל ליום למחרת. האם אפשר לדחות את ההגשה ל-4/9, באותו יום רובנו ממילא באוניברסיטה (מתחיל הקורס בשיטות נומריות)? העלתי שאלה זו גם בפני ליאור, אבל הוא לא החזיר לנו תשובה. תודה, [[משתמש:gordo6|גל]]. | ||
== שאלה על פי"מ == | |||
אפשר לחשב התפלגות של מ"מ בעזרת הפונקציה יוצרת המומנטית שלו? כי כתבנו בהרצאה שפי"מ קובעת התפלגות באופן יחיד, אך לא מצאתי איך ניתן לחשב התפלגות בעזרתה. | |||
תודה |
גרסה מ־15:17, 21 באוגוסט 2011
הוספת שאלה חדשה
הוסף שאלה חדשה (רשום כותרת לשאלה, רשום את תוכן השאלה ולחץ על שמירה למטה מימין לסיום).
-עזרה על עיצוב הטקסט וכתיב מתמטי תוכלו למצוא כאן
אם אתם רוצים לשאול שאלה עליכם ליצור חשבון משתמש באתר.
שאלות
מה ההבדל בין תרגילים לתרגילי כיתה?
(לא מתרגל) אני חושב, אבל ממש לא בטוח, שתרגילי כיתה זה מה שנעשה בתרגולים (פשוט במקום לכתוב את השאלה על הלוח יגידו עכשיו פותרים את שאלה מספר x) ותרגילים זה מה שלהגשה.... גל א.
- תודה
באיזו שעה מתקיימת ההרצאה מחר ובאיזה חדר ובניין?
המערכת נדפקה לי.. תודה.
- גם בהסתברות, גם במופשטת וגם בנומריות - הרצאות במבנה 105, חדר 106. תרגולים בחדרים 101 ו-102. את המערכת המלאה - כולל שמות מרצים ומתרגלים לכל קבוצה העלתי לקבוצה בפייסבוק. עבור הקורס הזה ספיציפית: ימים א,ג,ה שעות 9-16. גל א.
בקשה להעלאת חומרים
(למתרגלים) נודה אם תוסיפו את הפתרונות המלאים לתרגילי הכיתה. גם מהסיבה שלא הספקנו לפתור את כולם בכיתה וגם בשביל שיהיה נוח ומסודר יותר לקרוא אחר כך.
- תכף יועלו תרגילי הכיתה 1 ו2. Adam Chapman 23:01, 1 באוגוסט 2011 (IDT)
רמת תרגילי הבית
האם רמת התרגילים משקפת את רמת הבחינה? מכיוון שהקורס גם ככה צפוף ועמוס בחומר, נודה אם לא יהיה פער בין רמה השאלות בכל נושא שנלמד לבין רמת השאלות בכל נושא שנלמד - במבחן. תודה.
- טוב, זה קצת לנסות לתפוס את המקל בשני קצותיו. מצד אחד אנחנו רוצים להכין אתכם למבחן, ומצד שני אנחנו לא רוצים שהשאלות תהיינה קשות מדי בגלל צפיפות הזמנים. נשתדל לעשות כמיטב יכולתינו. ייתכן שבנוסף לשיעורי הבית נעלה עוד כמה תרגילים שתוכלו לפתור לקראת בחינה כהכנה מבלי שתידרשו להגישם. Adam Chapman 23:04, 1 באוגוסט 2011 (IDT)
תרגיל 1, שאלה 1, סעיף 2
כתוב "הסטודנט שציונו 60 קיבל העלאת ציון ל-65. הסבר איך השפיעה העלאת הציון על כ"א מהמדדים בסעיף א' (בלי חישוב)." הכוונה להאם המדד עלה/ירד/נותר ללא שינוי, נכון? תודה
- כן!Adam Chapman 23:12, 2 באוגוסט 2011 (IDT)
תרגיל כיתה 3 ו4
האם תוכלו להעלות את הפתרון לתרגילי כיתה 3,4 כפי שליאור הבטיח? כדי שנוכל להשתמש בהם לפתרון תרגילי הבית. תודה מראש.
- הועלה פתרון ת.כיתה 3. יועלה בקרוב גם פתרון ת.כיתה 4. Lior Dekel 17:02, 8 באוגוסט 2011 (IDT)
תרגיל 1, שאלה 3
אני מקווה שלא מאוחר מדי לשאול, אבל הכוונה ב"ההסתברות לקבלת עץ בהטלת המטבע ה-i" היא "ההסתברות לקבלת עץ אם הוטל המטבע ה-i" או "ההסתברות לקבלת עץ וגם שהוטל המטבע ה-i"? (כשפתרתי את זה הנחתי שהכוונה לפירוש הראשון) תודה, אור שחףשיחה 22:01, 10 באוגוסט 2011 (IDT)
- הכוונה היא שישנם ארבעה מטבעות ש"שמותיהם" 1,2,3 ו4. המטבעות אינם מטבעות הוגנים, למעט מטבע 3, והסיכויי שיצא עץ בהטלת כל אחד מהם היא לפי הנתונים בשאלה (דהיינו הסיכוי שיצא עץ אם מטילים את מטבע 2 הוא 0.25). אם הבנתי אותך נכון אז נראה לי שזה אכן מתלכד עם הפירוש הראשון. Adam Chapman 00:37, 11 באוגוסט 2011 (IDT)
תרגיל 2 שאלה 2
איך אפשר למצוא את n בתור ביטוי שמכיל את n כמשתנה? (הינה תשובה שעונה על השאלה: n ...)
- לפעמים מגיעים לביטוי מן הצורה [math]\displaystyle{ f(n)=a }[/math] כאשר [math]\displaystyle{ a }[/math] זה איזשהו מספר אך [math]\displaystyle{ f(n) }[/math] זו פונקצייה שקשה לחשב את ההופכית שלה. הכוונה במקרה הזה זה שאם תגיעו למצב כזה אז מספיק לרשום את הביטוי [math]\displaystyle{ n=f^{-1}(a) }[/math] גם בלי לחשב אותו במפורש או אפילו לרשום [math]\displaystyle{ f(n)=a }[/math] בתנאי כמובן שהביטוי שרשום הינו נכון.Adam Chapman 14:50, 12 באוגוסט 2011 (IDT)
- תודה
סתם שאלה
אני לא זוכר אם שאלו את זה כבר בכיתה, בכל מקרה לא נראה לי שענינו עליה. שאלה שמעניינת אותי לגבי הסתברות עם משתנים רציפים: כאשר בוחרים מספר אקראי בין 0 ל 1, מה ההסתברות לבחור, למשל, מספר אי רציונלי?
- טוב, זה באמת לא חלק מהחומר בקורס, אך אם כבר נשאלה השאלה אז אענה: קבוצת המספרים הרציונליים בין 0 ל1 היא קבוצה ממידה אפס, כלומר האינטגרל [math]\displaystyle{ \int_I dx=0 }[/math] כאשר [math]\displaystyle{ I=\mathbb{Q} \bigcap [0,1] }[/math]. עקב-כך, הסיכוי לבחור אי-רציונלי הינו 100%.Adam Chapman 10:38, 16 באוגוסט 2011 (IDT)
תרגול בית 2, שאלה 2ב נוסח חדש
האם הסדר משנה? כלומר האם עליי להכפיל ב-150 את ההסתברות שמתקבלת בהתחשב בכך שיש 150 עוגיות וכל אחת מהן יכולה להימכר ראשונה? או שהעוגיות "זהות" ואז זה לא משנה איזו מהעוגיות נמכרת ראשונה? תודה, גל.
- השאלה איזו עוגייה היא הראשונה להימכר כלל לא רלוונטית. מה שנתון הוא שנמכרה עוגייה אחת ראשונה. כעת נתון באופן כללי שהתפלגות מספר הצימוקים בה היא גיאומטרית עם איזשהו ממוצע, כאשר לצורך קביעת הממוצע צריך לקחת בחשבון ש150 העוגיות הן זהות במובן הזה שיש לכולן אותה התפלגות. זה לא אומר שההתפלגויות הן בלתי-תלויות (משום שהן כן תלויות) אך לצורך קביעת הממוצע זה לא משנה. אחרי שהבנו מהי ההתפלגות שמאפיינת את העוגיה שנמכרה אפשר בקלות לפתור את התרגיל.Adam Chapman 09:42, 17 באוגוסט 2011 (IDT)
תרגיל בית 2 - הבהרה לשאלה 4 - סעיף ב
אנא שימו לב להבהרה לשאלה 4 - סעיף ב' - בדף תרגילי הבית..
בקשה
תוכלו להעלות בבקשה את הפתרונות לתרגילי הכיתה 6-8? (זה חשוב לפתירת תרגיל הבית)... תודה!
שאלה ובקשה לגבי תרגיל 4
האם יהיה עלינו להגיש תרגיל בית רביעי במספר? הבנתי שאדם אמר שההגשה תהיה ב-1/9, ובנוגע לכך הבקשה שלי. נראה לי חבל לבוא לאוניברסיטה רק כדי להגיש תרגיל בית, מה גם שב-31/8 יש מועד ב באינפי 2 שרבים ניגשים אליי ולא נראה לי שהם יספיקו להכין את התרגיל ליום למחרת. האם אפשר לדחות את ההגשה ל-4/9, באותו יום רובנו ממילא באוניברסיטה (מתחיל הקורס בשיטות נומריות)? העלתי שאלה זו גם בפני ליאור, אבל הוא לא החזיר לנו תשובה. תודה, גל.
שאלה על פי"מ
אפשר לחשב התפלגות של מ"מ בעזרת הפונקציה יוצרת המומנטית שלו? כי כתבנו בהרצאה שפי"מ קובעת התפלגות באופן יחיד, אך לא מצאתי איך ניתן לחשב התפלגות בעזרתה. תודה